marcinrm5 Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Mam taki problem. Dziś przy zmianie dętki gdy założyłem koło w łańcuchu zrobiły mi się takie kółka (łańcuch się zwinął w kułeczka 2). POMOCY Zdjęcie w załączniku
Mod Team michuuu Napisano 18 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2010 Tak czasami bywa ale nie jest to powód do skakania z mostu. Trochę cierpliwości i będzie jak było, kombinuj.
Arek03170 Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 hehe też mi się tak stało, ale podczas jazdy ;o na jednym ogniwie łańcuch mi się skręcił Musisz poprostu jakby to odkręcić z powrotem, cieżko to wytlumaczyc żeby takie coś się zrobiło łańcuch musiał się obkręcić wokół własnej osi
nevermind Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Zrobi Ci się tak jeszcze nie raz np. podczas szejkowania łańcucha, więc trochę cierpliwości, wyobraźni przestrzennej i do dzieła. Musisz po prostu odkręcić. Wyobraź sobie że chcesz skuć łańcuch, ale zamiast to zrobić ciągniesz wolne końce w przeciwne strony - lewy w prawo, a prawy w lewo - wyjdzie Ci wtedy taka pętelka. Teraz zadziałaj odwrotnie dwa razy i po sprawie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.