Burza94 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam! Planuję zakup roweru crossowego. Mam 16 lat, 187 cm i 55 kg (wiem że chudzina ). Głownie jeżdżę po asfalcie, ale zdarzają się też jazdy w lesie. Dlatego postanowiłem kupić rower crossowy. Teraz jeżdżę jeszcze na komunijnej Delcie Sport 605, która waży jakieś 17 kg i bardzo ciężko rozwinąć na niej jakąś porządną prędkość.Po przeczytaniu wielu postów na różnych forach, wybrałem kilka rowerów: Merida crossway 20-v Romet Rx-500 (trochę ponad budżet, nie wiem czy się opłaca) Scott Sportster P5 Trek 7000 Unibike CROSSFIRE GTS Kross Evado 1.1 Nie wiem czy są to dobre propozycje, dlatego proszę o pomoc w wyborze. Jeśli jest jakiś inny rower który jest lepszy od tych to proszę o podanie takiej propozycji. P.S. Rower kupię chyba dopiero na jesień, albo poźnym latem, aby ceny były trochę niższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam, jeśli zależy Ci na naprawdę korzystnym współczynniku cena/wartość to weź pod uwagę dwa rowery: 1. Romet - oferta z Allegro za 1600 zł (katalogowa cena modelu 2010 to 1999 zł, Ty dałeś link do modelu 2009) na plus: rama, amortyzator (w tej cenie), osprzęt 2. Unibike Crossfire GTS na plus: amortyzator, osprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Podobno lepszy jest właśnie model z 2009 r., ponieważ ma 32 szprychy, a nowszy ma 36 = większa waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Tu jest ten Romet z Allegro : http://www.allegro.pl/item1072108510_rower_romet_rx_500_model_2010.html Tak w crossie 36 szprych jest całkiem zbędne, ale znowu tak wiele więcej nie ważą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Czyli zdecydować się na Rometa? Poza tym trochę drogawy. A jak inne propozycje? I przydałoby się go przymierzyć, ale nie wiem gdzie można go kupić w pobliżu Warszawy. A nie wiem czy kupowanie roweru na przesyłkę to dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Trochę droższy, ale i lepszy, na pewno da więcej przyjemności z jazdy, lepiej od razu trochę dołożyć niż zaraz żałować. Możesz go poszukać gdzieś tu : http://www.arkus.com.pl/pl/dystrybutorzy/arkus__romet/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 A jeśli nie Romet, to który w cenie do 1300 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Może ktoś mi doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Może Merida jakaś ale wiesz bym wybrał Rometa naprawdę fajny sprzęt .<MAŁA Rada nie słuchaj się co koledzy mowią ,że słaby rower itp> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Akurat opinią kolegów najmniej się przejmuję. Zależy mi na tym, aby rower był porządnie zrobiony i pozwolił mi na korzystanie z niego przez długie lata. Z tego co wiem Romet rx-500 jest nowym modelem (bodajże z 2009 r.) i nie można jeszcze ocenić czy posłuży na dłuższy czas. Poza tym nie wiem czy uzbieram tyle kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Może Trek 7000 lub Scott Sportster P5 moim zadaniem fajne rowerki ale nie udzielą odpowiedzi inni użytkownicy którzy mają większe doświadczenie niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Właśnie zastanawiałem się nad Scottem, ale wtedy dopłaca się za markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Z tego co wiem Romet rx-500 jest nowym modelem (bodajże z 2009 r.) i nie można jeszcze ocenić czy posłuży na dłuższy czas. No widzisz, a Scott Sportster dostał nową ramę w tym roku, więc pod tym względem wypada jeszcze niebiezbieczniej Jak Romet jest za drogi to może skieruj się w stronę Krossów Crow / Preria z Allegro. W budżecie 1000-1300 to oferta o bardzo dobrym współczynniku cena/wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burza94 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Zastanawiałem się nad Krossami, ale ich waga 15,3 kg odpycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 No widzisz. Dlatego naprawdę najlepiej będzie jak dozbierasz sobie te 250 zł i kupisz porządny rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.