Skocz do zawartości

[singiel speed] Chce taki zrobić

deniol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od razu mowie jeśli zły dział to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie

A teraz do rzeczy chce zrobić rower jedno biegowy (przez przerzutek)

i mam kilka pytań Mianowice:

jeśli wymontuje przerzutki przednie i tylne to zostaną mi z przodu 3 zębatki i z tylu kaseta i teraz pytanie z przodu mam zostawić najmniejsza zębatkę czy środkową a może największą ??

a z kasety z tyły jaka zostawić najmniejsza czy największa a może środkową ??

i teraz jaki łańcuch do tego (ilu ogniowy)

i czy muszę kupić jakieś haki do łańcucha ?? żeby nie spadał ??

z góry dzięki

I ogólnie co będę do tego potrzebował ??

Potrzebny będzie napinacz, żeby łańcuch nie spadał. Co do tego które zębatki zostawić, to musisz sobie sam odpowiedzieć, zacznij jeździć tak jak by to był singiel, ustaw dany bieg i zobacz czy Ci odpowiada. I raczej nie zostawisz z tyłu konkretnej zębatki bo kaseta jest pewnie znitowana. Musisz kupić odpowiednią zębatkę i dystanse na bębenek żeby się nie przesuwała.

kasety od alivio w góre zazwyczaj są rozbieralne. koronke mozna wyjąć (zazwyczaj 16 lub 18 ) ale bedziesz musiał dokupiś redukcje (ok 50 pln). do tego napinacz łańcucha no chyba , że w ramie masz haki poziome to nie. z przodu najlepiej gdyby była na 38 ale nie wiem czy masz taką w korbie bo srednia ma pewnei 32 lub 34 . jak masz dobrą łyde to zostawiłbym największą (ale zależy jeszczce czy masz zamiar jakies podjazdy na tym jeździć ipt, itd)

redukcja z koronką jest w komplecie zazwyczaj (szukaj na allegro w rowerowych częściach tam gdzie są kasety- wpisz redukcja) i napinacz ( wpisz w allegro - napinacz). do tego klucz do odkręcania kasety, bacik i skuwacz do łańcucha( trzeba bedzie go zdjąć i skrócić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...