scottie29 Napisano 17 Czerwca 2010 Napisano 17 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Pewnie jesteście już znudzeni ustawicznymi pytaniami z cyklu "jaki rower mam kupić itd." Ale jest sporo ludzi nie znających się tak na rowerach jak tutaj większość z was i dlatego proszę o radę co do wyboru i kupna jednoślada. Miałem dość długi rozbrat z rowerem i wypadłem totalnie z tematu .. . Już piszę o co mi chodzi. Moja jazda na rowerze będzie z gruntu weekendowa przeważnie po drogach czy też drużkach leśnych oraz polnych .Rower powinien posiadać u mnie dobre hamulce tylko nie wiem czy tarczowe (hydrauliczne) czy zwykłe V ? druga sprawa To amortyzator z przodu powinien być olejowy , mam 178 cm wzrostu także rama roweru powinna oscylować koło 20 cali -chyba ? Jeśli nie to poprawcie mnie proszę . Jeśli chodzi o korbę tu całkowicie zdaję się na was ,przyznaję ,że nie mam pojęcia co do tego jak i do przerzutek . No nie ukrywam że jeszcze musi wyglądać ładnie ))) Słyszałem taką opinię ,że te markowe firmy nie rzucają na kolana jeśli chodzi o osprzęt w tym przedziale cenowym (1500 - 1800) na kolana ( giant,scott,trek ...) ? Chociaż wyglądają dosyć fajnie . Jeżeli dość sprecyzowałem swoje pytanie i prośbę to czekam na konkretne podpowiedzi i modele rowerków . Z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.