Kormak Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie. Od razu przechodzę do rzeczy. Otóż mam pewien problem odkręcając dziś korbę źle popatrzyłem się na strony w które się ją odkręca.....przekręciłem....poszło.....główka śruby wyszła reszta została...wyciągnąć tego nie dam rady sam raczej. Jak myślicie dadzą radę zrobić to w serwisie? i czy dokupienie samej śruby wystarczy czy trzeba jeszcze będzie coś dokupić. Jeśli będzie trzeba jakieś informacje jeszcze do dopiszę;] Jestem raczej nowicjuszem rowerowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrykF Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 W serwisie pewnie zrobią ale ja poszedłbym do jakiegoś mechanika samochodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 jak masz w domu wiertare i narzynki do gwintowania od wewnątrz to dasz sobie sam radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrykF Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Podejrzewam, że gdyby miał to nie zakładałby tego wątku... Tym bardziej, że tu potrzeba wykrętaków a nie narzynek. Chyba, że ma narzynki i śruby lewoskrętne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 ja bum nawiercił dziurę w tej części śrury która została w suporcie następnie mocno bym wkręcił tam narzynkę i następnie wykręcał. myslę żeby wtedy wyszła z ułamaną śrubą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Jak w przyszłym tygodniu pojadę z tym do serwisu to napiszę jak zrobili, bo mam podobny problem, tyle że ukręciłem śrubę od młynka. Eh, tak to jest gdy ma się za dużo mocy w łapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrykF Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ja bum nawiercił dziurę w tej części śrury która została w suporcie następnie mocno bym wkręcił tam narzynkę i następnie wykręcał. myslę żeby wtedy wyszła z ułamaną śrubą. Śruba zostanie a narzynkę po świeżym gwincie wykręcisz bo nic nie będzie jej blokować. Sposobów jest kilka ale ja akurat posiadam sporo narzędzi w tym wykrętaki więc nie miałbym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Do gwintów zewnętrznych (śruba) -narzynka, do wewnętrznych (nakrętka) -gwintownik! Jeżeli jest to lewy gwint to normalnym gwintownikiem może się uda wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 TO ciekawe co to za śruba skoro piszesz ze to od suportu i sie ukręciła ... Zapodaj jakies poglądowe foto. Możliwe jest ze zabawa w wykręcanie bedzie droższa niż wyciągniecie suportu i kupno nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Panowie z tą srubą to nie jest takie proste z powodu jej twardości,podejrzewam że będzie to 12,9.Ciężko w takiej śrubie wywiercić otwór.O ile śruba jest urwana na równo z kwadratem to można przyspawać do niej nakrętkę,myślę że powinno dać się odkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Niestety nie pomogę. Okazało się, że po zdjęciu młynka śruba lekko wystawała i dało radę wykręcić ją ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.