Skocz do zawartości

[Korba] ukręcona śruba

Kormak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Od razu przechodzę do rzeczy. Otóż mam pewien problem odkręcając dziś korbę źle popatrzyłem się na strony w które się ją odkręca.....przekręciłem....poszło.....główka śruby wyszła reszta została...wyciągnąć tego nie dam rady sam raczej. Jak myślicie dadzą radę zrobić to w serwisie? i czy dokupienie samej śruby wystarczy czy trzeba jeszcze będzie coś dokupić. Jeśli będzie trzeba jakieś informacje jeszcze do dopiszę;] Jestem raczej nowicjuszem rowerowym...

ja bum nawiercił dziurę w tej części śrury która została w suporcie następnie mocno bym wkręcił tam narzynkę i następnie wykręcał. myslę żeby wtedy wyszła z ułamaną śrubą.

Śruba zostanie a narzynkę po świeżym gwincie wykręcisz bo nic nie będzie jej blokować. Sposobów jest kilka ale ja akurat posiadam sporo narzędzi w tym wykrętaki więc nie miałbym problemu.

Panowie z tą srubą to nie jest takie proste z powodu jej twardości,podejrzewam że będzie to 12,9.Ciężko w takiej śrubie wywiercić otwór.O ile śruba jest urwana na równo z kwadratem to można przyspawać do niej nakrętkę,myślę że powinno dać się odkręcić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...