Skocz do zawartości

[rower] ktm ultra race vs a8 kross 2009

vandall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po licznych analizach i porownaniach cennikow oraz osprzetu konkurencyjnych rowerkow,waham sie po miedzy tymi dwoma

ktm ultra race moge dorwac za okolo 3,5 k

http://www.ktm-bikes.at/en/mountain/sport/hardtail-alu/Ultrarace.php

-co mnie urzeklo w tym rowerku to dobre hamulce testowalem hayesy tektory elixiry i deorki naprawde przypadly mi do gustu

amor ponoc model wyrzszy niz tora bardzo chcialem rebe jednak ciezko jest pogodzic osprzet slx z MANETAKAMI slx naprawde dziala to super ( w innych modelach z manetakami deore normalnie dramat, nie ta dynamika dzialania ) w cenie 3,5k

ramki 17 i 19 a ja szkam czegos pokroju krosowej 18 naprawde dobrze dopasowana dla mnie'

http://www.t-bike.pl/p/pl/120/level+a8+2009.html

no i a8 2009 rocznik xt tora z przodu i dobre hamulce

jedak cenowo nie moge dorwac nogdzie rozmiaru 18 w cenie do 3.5 k max co utargowalem to 3.7

czy warto brac osprzet xt z tora i placic ponad budżet, nie wiem jak siodelko w a8 ale w a6 to do wymiany masakra dla tylka jednym slowem , wiec koszta rosna

czy jednak brac rowniej zlozonego ktm (do ramki przymierzam sie jutro )

pozdrawiam

z góry dzienki za sugestie

Napisano

A bierz który Ci bardziej pasuje, jednak weź pod uwagę, że KTM 19" ma minimalnie mniejszą długość (nie wysokość) niż Kross 18" ! (W takim razie 17" KTM na pewno odpada)

Napisano

Myślę, że przy wahaniach między XT, a SLX nie masz się co aż tak martwić. SLX to naprawdę dobra przerzutka. Na pewno będziesz zadowolony. Mam w jednym rowerze XT, a w drugim SLX. SLX'a używam przy FR/DH i świetnie się spisuje. W KTM'ie masz lepszy amorek, chociaż z tą lepszością to też tak bez szału, no ale zawsze :) no i KTM znacznie ładniejszy ;)

Napisano

własnie bardzo dziwne ramy maja te ktm y (krutkie) jezdizlem na 17 i w wysokosci byla jak kross 18 2-3 cm ponizej krocza jak stałem nogami na ziemi , jednak do 19 moglem tylko sie przymierzyc(w drugim sklepie) sprzedawca nie pozwolil mi juz pojezdzic, byla wielka jak moj giant 19 ( rame czułem pod kroczem ) za to w dlugosci byla faktycznie jak kros 18 nie chce brac dużej ramki bo jest problem z podjazdami mam tędencje do wstawania wiec chyba 17 ktm a chociaz po wymianie siodelka a8 tez byla by bardzo ok sam juz nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.