Skocz do zawartości

[amortyzator] zakup nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie a mianowicie . :(

Chce wymienić amortyzator mam teraz RST Launch T8, skok 100mm

Mój rower to giant brass 2 .

Chce wymienić na większy . Olejowy czy sprężynowy ?

Pierwszy raz tu ! :P

Temat poprawiony zapoznaj się z regulaminem pkt 2e.

Napisano

No to się szczególnie ucz ortografii.

Lekkie DH? Uwielbiam to określenie, bo kto nie przyjdzie na to forum to uprawia lekkie DH. Swoją drogą to musi ciekawie wyglądać...lekkie DH na 100mm skoku i ramie do dirtu :thumbsup:

Za 450zł nie kupisz nic lepszego niż masz. 800-1000zł to dolna granica. No i oczywiście nie wsadzisz tam nic większego, bo geometria ramy na to nie pozwala.

Napisano

Lekkie DH? Uwielbiam to określenie, bo kto nie przyjdzie na to forum to uprawia lekkie DH. Swoją drogą to musi ciekawie wyglądać...lekkie DH na 100mm skoku i ramie do dirtu ":D"

ale i tak wszyscy wiedzą mniej więcej o co chodzi - trasa zjazdowa XC, urozmaicona o parę małych hopek :)

Deniis - po pierwsze napisz co ci się w twoim nie podoba i do czego dążysz. Może poszukamy czegoś w używanych, choć raczej będziesz musiał dozbierać.

Napisano

Widzę że macie dużo wiedzy . ; d

A lekkie dh to określenie normalne . Nawet jest w książkach poczytaj ;d

Nie raczej nie pomożecie . Moja rama jest przystosowana nawet do 140mm Z tego co się dowiedziałem w serwisie . I są dobre amory nawet za 300 zl tylko trzeba wiedzieć gdzie szukac i jakie firmy No i tu u mnie zaczyna się właśnie problem . Bo jedyne co używałem to właśnie ten zawsze był sztywny. Wiec jak możesz firmy podać dobre i stosunkowo tanie .

Doradzali mi już duro . Jedni mówią że wadliwe jedni chwalą . . No i jeszcze nie wiem jaki . Mam ten rst . To On strasznie chodzi . W porównaniu do np duro.

Kumpel włąsnie sobie kupił kupił duro soutur jakoś tak nie pamiętam .. xD

No i On chodzi pięknie płynnie ..

Napisano

No to ciekawe w jakim Ci serwisie fachowcy doradzili 140 do tej ramy... Bo już przy 120 to Brass zamienia się w chopper. Chyba, że to fachowcy wstawiający duro w co się da i mówiący, że to super set do "lekkiego DH"...

Napisano

hahahah nie ; D Wiesz gadali że do 140 jak byś sie uparł to da rade ale też mówili ze do niego najlepiej 120mm . No to co byś polecił .

Napisano

Skjaatel to pewnie ci sami fachowcy co napisali te książki o lekkim DH :yes:

Skoro masz wiedzę, że są dobre amory za 300zł to w czym problem? Kup je i już. Ja takich nie znam.

A co do tego Duro to tematów o nim jest cała masa na forum, wystarczy poszukać. Od siebie dodam, że na większym syfie niż Duro to nie jeździłem :kiss: Oczywiście zaraz się odezwą ci od zalewania Duro, wycinania bebechów, wsadzania sprężyn od Simsona tylko po co wszystko?

Napisano

Duro nie kupuj , szkoda pieniędzy a jeszcze bardziej zdrowia !

Poszukaj jakiegoś Dirt Jumpera lub starsze Marzocchi np:Z1 fr , na oś 20 mm .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...