Skocz do zawartości

[rower] Cube LTD Comp 2010 .... Czy warto?

Kamillo215

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was serdecznie drodzy Forumowicze.

Zwracam się do Was z ogromną pomocą w podjęciu decyzji, ponieważ za ok dwa tygodnie mam zamiar kupić rower, po tym jak kilka miesięcy temu rozstałem się z moim poprzednim rowerem, był to Kellys Magnus 2009.

Na otarcie łez chciałem kupić rower za ok 3 tys złotych z groszami. Rower używać będę głownie do jazdy rekreacyjnej, jednak czasem będę również jeździł po bezdrożach...

Zainteresował mnie bardzo rower z tytułu, tj: CUBE LTD Comp 2010 kolor Black Metal Red, moim zdaniem wygląda świetnie, bardzo dobry osprzęt... oto linki do stron z tym rowerem:

http://allegro.pl/item1078949540_rower_cube_ltd_comp_hayes_20_2010_kurier_gratis.html

http://allegro.pl/item1083102058_cube_ltd_comp_black_red_300zl_taniej_dhl.html

Teoretycznie jestem już na niego zdecydowany, jednak prosiłbym Was jeszcze o opinie, sugestie, może ktoś jest szczęśliwym posiadaczem tego roweru?

Z góry bardzo dziękuję za każdą sugestie.

Serdecznie pozdrawiam.

Kamil N

Temat wyedytowany, na przyszłość zapoznaj się z regulaminem forum pkt 2b.

Napisano

hmm... patrząc na Twoją propozycję Rulez, to różnica jest w amorze i oponach? Jak tak to cały czas podtrzymuje swojego faworyta :icon_wink:

Pozdrowiłam Ciebie serdecznie

Napisano

Jeśli nie możesz załapać, rower podany przez Rulez to cross - też myślę, że do jazdy rekreacyjnej w stylu "czasem będę również jeździł po bezdrożach..." lepszy będzie tego typu rowerek. Co do marki Cube - piękne rowery.

Napisano

Do moich potrzeb niby też bardziej cross, bo głównie miasto. Pożyczyłem od kolegi w tamtym roku crossa na 2 dni i od razu złapałem kapcia z tyłu na krawężniku. Jeśli lubisz trochę szybciej pośmigać to bierz MTB.

Co do tego Cube, to jedynie można się przyczepić do amorka, można go zmienić za 2-3 sezony i będzie git.

Jeśli Ci się kjub podoba to bierz i nie szukaj nic taniej i lepiej bo potem będziesz żałował.

Napisano

No i po co ta agresja Schwefel, uważam jedynie że MTB jest bardziej uniwersalny, szczególnie na fajnej oponce. Ale Ty pewnie wygrałeś niejeden maraton MTB na crossie to wiesz lepiej.

Napisano

Mylisz się ,i wprowadzasz w błąd, cross jest uniwersalnym rowerem, zarówno w teren jak i do miasta, i do jazdy o jakiej pisał "Kamillo215" nadaje się znacznie lepiej. Ale niestety pełno jest takich nawiedzonych uświadamiaczy jak Ty którzy mało wiedzą a dużo piszą :thumbsup:

Większość maratonów MTB spokojnie można przejechać na crossie, i dodatkowo wygrać z takimi nawiedzonymi "fachowcami".

Napisano

Może i mało wiem, ale jeździłem trochę na crossie w tamtym sezonie i nijak nie jest on dla mnie uniwersalny.

W miejscach gdzie bym wjechał/podjechał/zeskoczył na mtb na crossie albo się nie dało albo wydawało się niebezpieczne...

Pomijając już fakt ze wygląda dość żałośnie...

Napisano

Żeby trochę rozładować emocje napisze tak... Panowie, Panowie, Panowie, za mało kur... kur... kurr... :wallbash:

Ok, to był żart :)

Chciałem Wam bardzo podziękować za tak intensywną wymianę zdań i udzielanie się, tylko bardzo Was proszę nie tak agresywnie. Domyślam się, że wszyscy jesteśmy dorośli i zachowujmy się tak, jak przystało na pewną dojrzałość emocjonalną.

"Rulez" po samym Twoim statusie i liczbie Twoich postów świadczy fakt, że jesteś już wręcz profesjonalistą i masz bardzo dużą wiedzę ta temat rowerów i części do nich... chylę czoła przed Tobą i liczę się z Twoim zdaniem, jednak przed wyborem następnego roweru oprócz osprzętu musi mi się podobać, nie żebym był do tego stopnia ograniczony, żebym kupował rower tylko i wyłącznie ze względu na wygląd, jednak uważam iż Cube LTD Comp 2010 wygląda świetnie i ma dobry osprzęt, który z dala od domu mnie nie zawiedzie. Ten który Ty podałeś nie jest zły.

Dodam tylko tyle, że ok 4 lata temu kupiłem sobie rower do dualu, niemal identyczny jak ten: http://allegro.pl/item1076561721_specialized_p3_dual_4x_dh_super_ostprzet_okazja.html I wyobraź sobie, że jak po pół roku od złożenia tego roweru stwierdziłem, że cholera to nie dla mnie, to sprzedałem tylko ramę i kupiłem sobie 20" ramę Kellys'a i cały osprzęt przełożyłem do nowej ramy, łącznie z oponami i takim rowerem robiłem rocznie ok 8 tyś km! I jeździło mi się świetnie, a potem kupiłem sobie Kellys'a Magnus'a i również było ok.

Dlatego też uważam, że ten Cube LTD Comp 2010 też będzie ok...

Z góry dziękuję za oponie i serdecznie Was pozdrawiam.

Napisano

A możesz sobie uważać ... zarejestrowałeś się żeby wszyscy poparli Twój wybór i go pochwalili , niestety tak się nie stało i nie stanie z powodów merytorycznych , więc kupuj co chcesz i nie zawracaj gitary :(

Napisano

Panie "Rulez" zawiódł mnie Pan!

Przez takich chamów ja Pan na www.forumrowerowe.org zepsuta zostaje cała dobra atmosfera i psuje Pan swoim zachowaniem, postępowaniem i ubliżaniem dobry smak. Powiem więcej żal mi Pana, jest Pan zwykłym gburem, na dodatek gburem z brakiem szacunku, myślącym, że zjadł wszystkie rozumy świata!

Jeżeli Pana 7275 postów były o podobnym zabarwieniu do tych, które u mnie Pan wypisywał, to bardzo współczuję wszystkim którzy "trafili" na Pana.

Życzę sobie aby na www.forumrowerowe.org było mniej forumowiczów pokroju Pana "Rulez", których zadaniem jest tylko ubliżać i nachalnie pokazywać swoją "wyższość".

Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: koniec tych przepychanek

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...