Skocz do zawartości

[trasa] trasa gdańska: warszawa - gdańsk

manio4444

Rekomendowane odpowiedzi

zapewne chodzi Ci o trasę E77. Jest to, jak się dobrze orientuję, droga ekspresowa,a po takich jeździć rowerem nie można.

Skąd ci się wzieło że to dorga ekspresowa, "siódemka" to zwykła droga krajowa, co za tym idzie oprócz niektórych odcinków można na niej śmigać rowerem chociaż bym nie ryzykował bo jest jedną z najniebezpieczniejszych dróg w kraju

Osobiście bym chyba jednak wolał wpakować się z rowerem do pociągu i spokojnie dotarł do celu

Nie rozumiem ludzi, którzy chcą jechać nad morze główną drogą... Ogromny ruch uliczny i związane z tym niebezpieczeństwa, spaliny, ciągły, hałas i tak naprawdę mało ciekawego do zobaczenia. To wszystko odbiera radość z jazdy rowerem. Lepiej wziąć dobrą mapę i nadkładając trochę kilometrów pojechać bocznymi drogami, bezpieczniejszymi, spokojniej. Często drogi lokalne między wioskami i lasami są bardzo piękne krajobrazowo.

Głównych dróg unikam jak tylko mogę. Korzystam z nich tylko gdy naprawdę nie ma innego wyjścia, albo bardzo się spieszę.

Jeśli mają być to tylko drogi asfaltowe, to proponuję: Warszawa - Leszno - Sochaczew - Ruszki - Iłów - Słubice - Płock - Gozdowo - Sierpc - Rypin - Brodnica - Jabłonowo Pomorskie - Radzyń Chełmiński - Grudziądz - Mątawy - Nowe - (kawałek krajową jedynką, ale jest spoko pobocze) - Opalenie (można ominąć jedynką) - Gniew - (trekinkiem lub mtb jest fajna alternatywa wzdłuż Wisły, szosą bujnąłbym się jednak "jedynką", ewentualnie przez Pelplin) - Tczew - Suchy Dąb - Pruszcz Gdański - Gdańsk

Z niewielkimi modyfikacji robiłem tę trasę w maju, w drugą stronę. Powinno wyjść około 400 km.

Witam.Hm właśnie planuje tam jechać któregoś lipca może ktoś chętny był by?...tylko,ze ze średnią 23 km/h coś takiego oczywiście w ciągu jednego dnia :)bo tak daleko to mi się samemu nie chcę a mój samotny rekord to jakieś 195km :;)

po naradzie ze znajomymi postanowiłem że pojedziemy mniej ruchliwymi drogami, skorzystam ze wskazówek Flash3M, mam tydzień wolnego od 5 do 11 lipca, jeśli ktoś z Warszawy jest zainteresowany, może się podłączyć, tempo wycieczkowe (ok 20km/h, średnio częste przerwy), stan - 2 kolarzy, 2 hobbystów, w wieku 19 lat, będziemy prawdopodobnie przejeżdżać przez Wawe. jakby co to - kalinowskixmarcin@o2.pl

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...