manio4444 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, czy jest możliwość, przejechania w/w trasę na rowerze? muszę się jak najszybciej dostać rowerem z okolic Warszawy na nabrzeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBUs Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 zapewne chodzi Ci o trasę E77. Jest to, jak się dobrze orientuję, droga ekspresowa,a po takich jeździć rowerem nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shkuli Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 zapewne chodzi Ci o trasę E77. Jest to, jak się dobrze orientuję, droga ekspresowa,a po takich jeździć rowerem nie można. Skąd ci się wzieło że to dorga ekspresowa, "siódemka" to zwykła droga krajowa, co za tym idzie oprócz niektórych odcinków można na niej śmigać rowerem chociaż bym nie ryzykował bo jest jedną z najniebezpieczniejszych dróg w kraju Osobiście bym chyba jednak wolał wpakować się z rowerem do pociągu i spokojnie dotarł do celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Osobiście bym chyba jednak wolał wpakować się z rowerem do pociągu i spokojnie dotarł do celu też rozważałem tą możliwość, chyba tak zrobię, dzięki za pomoc, temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambialkowski Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 O ile się orientuje od Łomianek do Płońska jest ekspresówka ale obok idzie równoległa zwyczajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Nie rozumiem ludzi, którzy chcą jechać nad morze główną drogą... Ogromny ruch uliczny i związane z tym niebezpieczeństwa, spaliny, ciągły, hałas i tak naprawdę mało ciekawego do zobaczenia. To wszystko odbiera radość z jazdy rowerem. Lepiej wziąć dobrą mapę i nadkładając trochę kilometrów pojechać bocznymi drogami, bezpieczniejszymi, spokojniej. Często drogi lokalne między wioskami i lasami są bardzo piękne krajobrazowo. Głównych dróg unikam jak tylko mogę. Korzystam z nich tylko gdy naprawdę nie ma innego wyjścia, albo bardzo się spieszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 a czy ma ktoś jakąś gotową trasę drogami bocznymi, tak aby dostać się w Warszawy nad nabrzeże? Nigdzie nie mogę takowej znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Uwierz mi, dużo lepiej ci się pojedzie pociągiem niż rowerem te około 350 km,rowerem pojedziesz może około 15-20 godzin i drożej cię wyjdą izotoniki i jedzenie niz bbilet na pociąg chyba że chcesz się tu załapać http://www.forumrowerowe.org/topic/43910-dystans-najdluzszy-dobowy-przelot/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jeśli mają być to tylko drogi asfaltowe, to proponuję: Warszawa - Leszno - Sochaczew - Ruszki - Iłów - Słubice - Płock - Gozdowo - Sierpc - Rypin - Brodnica - Jabłonowo Pomorskie - Radzyń Chełmiński - Grudziądz - Mątawy - Nowe - (kawałek krajową jedynką, ale jest spoko pobocze) - Opalenie (można ominąć jedynką) - Gniew - (trekinkiem lub mtb jest fajna alternatywa wzdłuż Wisły, szosą bujnąłbym się jednak "jedynką", ewentualnie przez Pelplin) - Tczew - Suchy Dąb - Pruszcz Gdański - Gdańsk Z niewielkimi modyfikacji robiłem tę trasę w maju, w drugą stronę. Powinno wyjść około 400 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam.Hm właśnie planuje tam jechać któregoś lipca może ktoś chętny był by?...tylko,ze ze średnią 23 km/h coś takiego oczywiście w ciągu jednego dnia :)bo tak daleko to mi się samemu nie chcę a mój samotny rekord to jakieś 195km : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 po naradzie ze znajomymi postanowiłem że pojedziemy mniej ruchliwymi drogami, skorzystam ze wskazówek Flash3M, mam tydzień wolnego od 5 do 11 lipca, jeśli ktoś z Warszawy jest zainteresowany, może się podłączyć, tempo wycieczkowe (ok 20km/h, średnio częste przerwy), stan - 2 kolarzy, 2 hobbystów, w wieku 19 lat, będziemy prawdopodobnie przejeżdżać przez Wawe. jakby co to - kalinowskixmarcin@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 19 Października 2010 Udostępnij Napisano 19 Października 2010 trochę czasu minęło... jak się udał wyjazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.