Skocz do zawartości

[rower] Kross Sign DS

MrPawlix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A mi się jednak wydaje ze 17" jesli chcesz jezdzcic na jakies wycieczki itp itd.

Jesli chodziloby o same skoki, " tricki " to wtedy 15"

Napisano

Jak kupujesz rower z myślą o treningu FR/Dirt lub jakakolwiek grawitacja to 15' signy i tak są duże .

Jeśli chcesz rower "uniwersalny" to bierzesz 17' lepiej sprawdzi się na dojazdach .

Choć na twoim miejscu bym brał odrazu 15 ' , łatwiej potem sprzedać i nie będziesz się męczył na ogromnej ramie .

Napisano

bierz 15 ja wziąłem 17 i teraz żałuje... 15 lepsza do dirtu itd a i do normalnej jazdy da rade...

A ile masz wzrostu, że aż tak żałujesz ? ;D

Napisano

Ojeju chłopie ja mam 20 rame w swoim i mam 178wzrosu i dla mnie sie smiga elegancko tylko musiałem siodło do przodu podsunąć ,a jak rosneisz to chyba bierz 17cali i tak nie bedziesz smigal po lasach za duzo to czułych miejsc nie potłuczesz .

Napisano

Ojeju chłopie ja mam 20 rame w swoim i mam 178wzrosu i dla mnie sie smiga elegancko tylko musiałem siodło do przodu podsunąć ,a jak rosneisz to chyba bierz 17cali i tak nie bedziesz smigal po lasach za duzo to czułych miejsc nie potłuczesz .

Wydaje mi się, że akurat Ty nie powinienneś tego pisać, powód --> http://www.forumrowerowe.org/topic/71594-bol-plecow/page__p__730123entry730123 . Nagle śmiga się elegancko? Ocena na podstawie paru metrów? :)

Napisano

Suja1 zastanów się co piszesz .... dirt to taka dyscyplina gdzie im mniejsza ramka tym lepiej a ty mu wyskakujesz z ramą 17' która i do DH nie raz jest za duża .

Bierz 15" , kupisz 17: i będziesz żałował , jak ktoś już wyżej pisał .

• 4 miesiące temu...
Napisano

Heh :) . Że ty jeszcze wróciłeś do tego tematu ! xD

Powiedz mi , jak ci się spisuje w podróżach ? Nie męczysz się ? Bo też mam problem z doborem wielkości ramy :yes:

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Sory, że tak szybko odpisuje Patryczek :D

Tzn. tak. Zrobiłem z kuplami taką dłuższą wycieczkę (40km) i powiem Ci szczerze, że DS 15" dał radę na aktualny mój wzrost 179 cm. Ale zmieniam teraz ramę na NS SURGE bo przesiadam się na FR a do rekreacyjniej jazdy chcę kupić coś do MTB XC.

A teraz gdybym stał przed wyborem ramy DS'a pod aktualny mój wzrost to myślę, że bym wziął 17 " choć 15 " spokojnie daje radę :)

Pozdrower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...