zeynep Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość jeśli tytuł lub też opis tematu jest źle sformułowany. Chciałbym dowiedzieć się, jakie są koszta zakupu sprzętu biwakowego i niezbędnych akcesoriów do roweru, wybierając się na kilkunastodniową wyprawę (Polska, Europa w okresie: późne lato i jesień), biorąc pod uwagę fakt, że posiadam "goły" rower bez jakiegokolwiek dodatkowego osprzętu. Nie poruszam tutaj wydatków związanych z zakupem odzieży, czy potrzebnego "kieszonkowego" na samą wyprawę, bo wydaje mnie się, że są to zmienne zależne od wielu czynników i nie sposób podać nawet przybliżonej kwoty. Z informacji zamieszczonych na wielu stronach internetowych mam ogólnikowy obraz, co trzeba koniecznie zabrać ze sobą, więc ta kwestia również mnie nie interesuje. Oczywiście zależy mi na tym aby wydać jak najmniej, dlatego też z miłą chęcią wysłucham rad praktyków, na czym można zaoszczędzić, a na czym aboslutnie nie. Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź i pomoc w rozwiązaniu nurtującego problemu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 na bikestats.pl jest gosc o niku Wilk, regularnie robi kosmiczne dystanse 300+, swego czasu bylem na jego stronie, mysle ze warto zebys tam zerknal :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 polecam http://www.wrower.pl/turystyka/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Czesc, Ja przed swoim pierwszym wyjazdem mialem zalozenie, ze bede jezdzil dosc czesto dlatego tez postawilem na jakosc i niezawodnosc za rozsadna cene. Sakwy jak rowniez bagaznik kupilem crosso (http://sklep.crosso.pl/. Kupilem dwie sakwy Twist, worek twist, bagaznik. Uzywam ich wprawdzie dopiero niecaly rok, lecz jestem z nich niesamowicie zadowolony. Docenisz nieprzemakalnosc sakw jak bedziesz musial jechac caly dzien w deszczu, nocowac podczas deszczu, a rano milo i spokojnie wyjmiesz wszystko suche Reszte gratow kupilem w 8a.pl. Glownie odziez, namiot itd. Kupujac namiot zwroc uwage zeby mial 2 wejscia. Naprade to w przyszlosci docenisz. 2 rzecza jest to ze namiot Hannah rano schnie wolniej od np Fjorda Nansena. Nie wiem z czego to wynika, ale tez warte zastanowienia sie. Orientacyjny koszt dla ciebie to 2x Twist (jest teraz promocja na stronce)309zl lub model DRY, nie jest tak wytrzymaly, ale godny polecenia 199zl; worek jezeli nie zmiescisz sie 78zl/DRY 70zl - ja w nim woze karimate i namiot, i bagaznik ok 40-70zet. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.