fankus Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Sam składam rower i mam z tym problem. Kupiłem ramę El Nino i nie mam pojęcia jaką korbę i suport będzie pasował. Czy Takie coś takiego będzie pasować do mufy w tej ramie i czy będzie dobrze grać z tyłem bez obcierania i koszenia ? Czy macie jakieś propozycje odnośnie tańszych zestawów typu Alivio + suport kwadrat albo octalink ? Niestety nie umiem rozpoznać czy w tej ramie jest gwint angielski czy jeszcze inny. Będę wdzięczny za podpowiedź bo już się zakręciłem trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Angielski. Ta korba to dobry wybór, dobry stosuneek cena jakość. Będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankus Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No to mnie ucieszyłeś. A lepiej dać 170 czy 175mm przy wzroście 178, nodze 78cm i ramie 17" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Nie poradzę Ci w tej kwestii. Jedynie mogę się podzielić doświadczeniami. Mam 183 cm wzrostu i jeżdżę na korbach 170. Wcześniej jeździłem na korbach 175. Przyznam że na tych 170 jeździ mi się lepiej. Nie jest to jednak do końca miarodajne ponieważ poprzednie korby były bardziej crossowo trekingowe 48x38x28 a obecne to właśnie deore 44x32x22, tak więc konfiguracja blatów też ma wpływ na odczucia z jazdy. Tak więc niech jeszcze ktoś na ten temat się wypowie. P.S Mimo to wydaje mi się że do Twojego wzrostu 170 będą odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.