roobertt Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, jako amator mam do was pytanie czy w manetce SHIMANO DEORE M530 idzie wyregulować wskaźnik biegu aby czerwona kreska dochodziła do krawędzi zarówno jak jest na najmniejszej i największej zębatce? Chodzi mi o tylną przerzutkę. W tej chwili gdy mam na najmniejszej zębatce to dochodzi do krawędzi a gdy na największej to czerwona kreska jest na środku prawego przedziału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z rozregulowaniem wyświetlacza na manetce... Być może po prostu się zepsuła, z tego co patrzyłem w swoich starych Alivio jest to dość delikatny mechanizm - jest bolec, który przesuwa się wraz z obrotem bębenka (nie znam fachowej nazwy) wewnątrz manetki. Możliwe że ten bolec się nadłamał albo jakiś brud się dostał. Nie wiem jak jest w Deore ale w Alivio można było odkręcić wyświetlacz - nie mówię o takim rozwiązaniu jak w XT, ale wystarczyło odkręcić jedną śrubkę z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Wskazówka jest na tyle delikatna że po rozkręceniu i niedelikatnym montażu ułamałem bolec popychający. Teraz wskazówka leży w skrajnym położeniu zawsze. Jest to wskaźnik orientacyjny więc jeżeli nie jest to kwestia bezsenności z tego powodu to zostaw jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.