panda131 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam! Wczoraj przyszła mi używana szosówka Specialized Allez Elite. Kupiłem ją używaną. Jednocześnie wczoraj oddałem go na przegląd, a dzisiaj go odebrałem. Pan w serwisie powiedział mi, że rower jest w świetnym stanie. Zadowolony tym zamocowałem zastępcze pedały i wyruszyłem. Ledno wyjechałem i już pojawił się problem. Na prostej nic nie skrzypi wszystko pracuje cicho i spokojnie, gdy przychodzi do podjazdu i jadę na stojąco zaczyna coś skrzypieć (jakby ocierało w jednym miejscu). Również jak jadę na prostej na stojąco to też skrzypi. Jak myślicie czego to jest wina? Może oddać rower jeszcze raz na serwis? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Stery lub suport trzeba przesmarować , a na szybko spróbuj dokręcic mostek i kiere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 może łańcuch obciera o przednią przerzutkę? jak mocniej deptasz to wygina się rama i/albo korba.więc może obcierać ewentualnie spróbuj delikatnie nasmarować sterówkę tam gdzie styka się z mostkiem i mostek tam gdzie styka się z kierą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 pedaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.