bizoner Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam serdecznie, pod koniec kwietnia skuszony piękną pogodą, postanowiłem kupić rower. Padło na: Specyfikacja, Foto Przekręciłem nim ponad 500km i jednoznacznie stwierdzam, że cross nie nadaje się na wrocławskie drogi przy mojej wadze - 110kg przy 184 cm wzrostu. Dodatkowo coraz mocniej ciągnie mnie do lasu Zapadła decyzja o sprzedaży KTMa i zakupie nowego roweru. Ty, razem będzie to góral - hardtail. Ma służyć do jazdy po mieście (50%), górach(20%) oraz leśnych duktach (30%). Wiem, że kilka tematów niżej jest już dużo napisane o sprzętach do XC w tych granicach cenowych i ja to wszystko przeczytałem, jednakże w tym momencie zależy mi na informacji, który z faworytów (pewnie i tak powiecie, że Unibike Expert ) będzie odpowiedni jeśli chodzi o moją wagę. Chodzi mi głównie o wytrzymałość i skuteczność działania takich elementów jak amortyzator, hamulce, korby... Do zakupu będę się zabierał już na początku przyszłego tygodnia, proszę więc o rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizoner Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Dziękuję za wszystkie merytoryczne wypowiedzi (szkoda, że w innych tematach ). Na polu bitwy zostały: Przecudnej urody mbike oraz ciut mniej urodziwy unibike Który z tych rowerów (pomijając walory estetyczne) bardziej sprawdzi się dla takiego "dużego" bikera jak ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.