Skocz do zawartości

[max. 3200zł] Rower pod 110kg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, pod koniec kwietnia skuszony piękną pogodą, postanowiłem kupić rower. Padło na: Specyfikacja, Foto

Przekręciłem nim ponad 500km i jednoznacznie stwierdzam, że cross nie nadaje się na wrocławskie drogi przy mojej wadze - 110kg przy 184 cm wzrostu. Dodatkowo coraz mocniej ciągnie mnie do lasu :)

Zapadła decyzja o sprzedaży KTMa i zakupie nowego roweru. Ty, razem będzie to góral - hardtail. Ma służyć do jazdy po mieście (50%), górach(20%) oraz leśnych duktach (30%).

Wiem, że kilka tematów niżej jest już dużo napisane o sprzętach do XC w tych granicach cenowych i ja to wszystko przeczytałem, jednakże w tym momencie zależy mi na informacji, który z faworytów (pewnie i tak powiecie, że Unibike Expert :)) będzie odpowiedni jeśli chodzi o moją wagę. Chodzi mi głównie o wytrzymałość i skuteczność działania takich elementów jak amortyzator, hamulce, korby...

Do zakupu będę się zabierał już na początku przyszłego tygodnia, proszę więc o rady.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...