Corratec Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam Przeczytałem gdzieś że stx był słabszą wersją xt czy to prawda??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Jeśli 'słabsza wersja XT' oznacza Deore to tak. Z tego co czytam to nawet trochę poniżej Deore, co nie oznacza, że to kiepski sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ja t pisze o stx a nie deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No co Ty nie powiesz? Przeczytaj swój post jeszcze raz i potem mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No tak.. ja napisałem czy stx jest słabszą wersją xt, a ty mi piszesz że deore::::!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Po pierwsze - nie krzycz Po drugie - google Po trzecie - na forum poszukaj Po czwarte - jak znajdziesz, znajdziesz pewnie informację, że ta grupa jest cholernie trwała Po piąte - Wcześniej Shimano miało inną hierarchię, ale z czasów STX'a zachował się do teraz XT, XTR, LX i bodaj Alivio z Acerą. STX był gdzieś pod LX ale nad Alivio. Ale jestem tylko człowiekiem i mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No tak.. ja napisałem czy stx jest słabszą wersją xt, a ty mi piszesz że deore::::!!! A ja Ci odpowiedziałem, że STX jest na poziomie Deore. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Po pierwsze - nie krzycz Po drugie - google Po trzecie - na forum poszukaj Po czwarte - jak znajdziesz, znajdziesz pewnie informację, że ta grupa jest cholernie trwała Po piąte - Wcześniej Shimano miało inną hierarchię, ale z czasów STX'a zachował się do teraz XT, XTR, LX i bodaj Alivio z Acerą. STX był gdzieś pod LX ale nad Alivio. Ale jestem tylko człowiekiem i mogę się mylić. powyższe słowa to święte słowa od siebie - STXa było trzy rodzaje(wg hierarchii) zwykły STX, STX RC - słyszałem określenie że była to grupa osprzętu dla niesponsorowanych zawodników oraz STX SE czyli edycja specjalna (która miała być wyższa od Deore) ale tego było bardzo mało. Wyżej było tylko Deore oraz XT i nic więcej. Grupa rzeczywiście bardzo trwała. Mam jeden rowerek na STX SE - bardzo trwała grupa - korba i przerzutka mają około 17 tysięcy przebiegu(udokumentowane mam 12 tyś). proponuję też ostrzejszą wymianę zdań przenieść do PW oki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Dziwi mnie, że czytając gdzieś tam nie włączyłeś google, bo pierwszy wynik to ta strona -> http://www.wrower.pl/sprzet/Shimano/shimano.php Kompendium wiedzy na temat wszystkich grup, najlepiej czytać od końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.