Szyling Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 kamfan; Mamy górskie rowery, no wiem że droga niezbyt ciekawa, ale tak już się przyjęło że tędy właśnie jeździmy jak już uderzamy w tamtym kierunku. W zasadzie ciekawszej alternatywy chyba nie znam, no zależy ile km więcej:) Plany są w najbliższy weekend tj. w sobotę, ale patrząc na pogodę na weekend to nie wiem czy nie przełożymy na za tydz. Chętnie poznam jakąś nową trase, w ogóle jakieś trasy w okolicach Jaworzna:) Mogę się podzielić również swoją wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwasalski Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 witam, jeśli można to chętnie przyłączyłbym się do tej wyprawy fajnie jakby to był przyszły weekend (tj 14-15) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Szylig moja trasa z Byczyny na krakowskiego błonia ma 68 km, a wiesz ile Twoja ma z Byczyny najlepiej? 70% - drogi bez aut, leśne, szutrowe i takie tam, 25% - drogi lokalne bardzo mało aut, 5% - drogi asfalowe w Krakowie więc bardziej ruchliwe możemy umówić się na weekend, zobaczymy pogoda może się udać, tylko powiedz w którym miejscu jaworzna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Twoja trasa kamfan może być ciekawa, więc chętnie możemy się umówić na weekend.Moja trasa do Krk z Byczyny ma gdzieś ok. 52km. W zasadzie na ten weekend trasę do Ciężkowic zawieszamy,sam Kraków nową trasą, powrót może jeszcze jakąś inną, nawet bardziej okrężną. Mwasalski: przyłączasz się też do tej wyprawy? Moja propozycja: START: Sobota 9.00 z Byczyny z przystanku PKM (tego głównego). Czekam na potwierdzenie i ew. pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwasalski Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 postaram się załatwić wolną sobotę także jutro dam znać. Powiedzcie mi tylko, czy do Byczyny da się dojechać tą główną drogą, która prowadzi z Mysłowic do Fashion House'a ? Ta droga się ciągnie aż do Trzebini z tego co pamiętam dlatego też, jeśli mi powiecie, że dojade tą drogą do Was to "jestem w domu" jak to mówią Z resztą o tej godzinie to już jacyś ludzie chodzą po ulicach także mogę się zapytać w razie problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dojedziesz tą drogą do nas:) Ten przystanek o którym pisałem jest przy głównej drodze, a poza tym, tak jak mówisz, jacyś ludzie na pewno będą się kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 mwasalski ja jestem z Jaworzna-Jeleń więc możemy się umówić o 8:45 na moście nad Przemszą tym na Jazdzie. Podjedziemy wtedy razem do Byczyny. Powrót proponowałbym np. czerwonym rowerowym szlakiem orlich gniazd przez Skałę i Olkusz, zresztą drogę dojazdową do Krakowa też można zmodyfikować - skrócić, ale za to mniej ciekawa jest, wydłużyć i zahaczyć o jakieś podkrakowskie dolinki. Sobota godzina 9:00 w Byczynie mi pasuje, ale najlepiej pod sygalizacją świetlną (światła są jedne a przystanki w byczynie 4), spokojnym tempem powinnismy byc w Krakowie najpozniej na 11:45, a mysle ze do soboty mi sie rany po wypadku w Zawoi zagoją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reniferro Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam. O ile tępo nie będzie zabójcze i żona mnie puści to chętnie się bym z Wami zabrał. Jestem z sosnowca, ale żaden problem podjechać do Was. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwasalski Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 moja obecność na razie stoi pod znakiem zapytania ale jesli bede jechał to wyśle Ci, kamfan pm i się ugadamy dokładnie. Nie zastanawialiscie się nad niedziela ? Mniejszy ruch na drodze, spokoj i cisza bo ludzie będa spali o tej godzinie, hm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 @mwasalski terminu nie zmieniajmy już z soboty, bo z doświadczenia wiem, że jak się zaczyna zmieniać terminy to zamiast większej ilości osób jest mniejsza; poza tym w większości do Krakowa jedziemy leśnymi lub mało ruchliwymi lokalnymi drogami (95%), powrót też będzie szlakiem rowerowym (zobacz w google rowerowy szlak orlich gniazd) @reniferro jak masz w miarę dobrą kondycję bo ta wycieczka będzie miała z 150 km to możesz jechać, dla mnie tempo może być rekreacyjne, ale przynajmniej te 22 km/h trzeba miec srednia, zeby wrocic zanim bedzie ciemno i nie wiem na jakie tempo się inni nastawiają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Więc tak, termin pozostawmy niezmieniony, Sobota 9.00 główny przystanek PKM pod światłami w Byczynie. Ja będę z dwoma innymi osobami. W wycieczce w tamtą stronę będzie z nami dziewczyna, więc raczej skłaniał bym się ku bardziej rekreacyjnym tempie, myślę, że średnia 20km/h max:) W drodze powrotnej ( której trasę myślę że ustalimy w trakcie wycieczki- może być Orlich gniazd) możemy się bardziej pomęczyć. Jeżeli o mnie chodzi, średnia 22km/h to nie jest duży problem, na dystansie 150km może być męcząca ale myślę że będzie ok. Wracając do spraw organizacyjnych, to dobrze było by żeby każdy z uczestników wycieczki potwierdził swoją obecność do jutra do wieczora, jak będzie potwierdzona zawsze można poczekać 15 min w razie problemów. Jeśli są jakieś pytania, piszcie. Kamfan rozumiem, że Ty na 100% Reniferro: to bierz żonę ze sobą Najwyżej wróci razem z moją pociągiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Światła w Byczynie są jakieś 100m od przystanku umówmy się pod światłami a nie na przystanku, bo tak jak mówię światła są 1 i łatwo je zauważyć a przystanki są 4 (w tym 1 z pętlą autobusową). Ja będę na 100% i mogę jechać tempem rekreacyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reniferro Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam. Co do jutrzejszej wycieczki to mogę potwierdzić swoją obecność. Jako iż, nigdy nie byłem w Byczynie proszę o potwierdzenie dokładnego miejsca spotkania: światła na przecięciu ulic Krakowskiej z ulicą Baranowskiego (przedłużenie Gwardzistów). Szyling: co do żonki to chętnie bym ją zabrał ale jest jeszcze półtoraroczna latorośl, niekoniecznie by zniósł taką wyprawę. Zresztą z mamą będą czekać najprawdopodobniej w Krakowie. Ps. Jak coś podaje swój nr tel 691496988. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 widzę, że w 2 różnych miejscach ta sama wycieczka ja bym był za dołączeniem jak ugadamy się w tamtym temacie co i jak by na 9 być u Was to potwierdzimy przyjazd Co do jutrzejszej wycieczki to mogę potwierdzić swoją obecność. Jako iż, nigdy nie byłem w Byczynie proszę o potwierdzenie dokładnego miejsca spotkania: światła na przecięciu ulic Krakowskiej z ulicą Baranowskiego (przedłużenie Gwardzistów). ja drogę znam więc jak się umówimy w Sosnowcu gdzieś to dam znać i razem możemy wyruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reniferro Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 82koval : nie problemu, możemy się zgadać gdzieś w Sosnowcu i razem podjechać do Byczyny. Mieszkam w okolicy dańdówki i planuje sobie spokojnym tempem "rozgrzewającym" wyjechać koło 7.30. Jak Ci pasuje to się spotkamy gdzieś w okolicy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 No ja również chętnie pojadę,tylko napiszcie mi w którym miejscu możemy się spotkać w Sosnowcu lub z kimś w Mysłowicach ? - mnie jest obojętnie gdzie oba miejsca są mi niejako po drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 82koval : nie problemu, możemy się zgadać gdzieś w Sosnowcu i razem podjechać do Byczyny. Mieszkam w okolicy dańdówki i planuje sobie spokojnym tempem "rozgrzewającym" wyjechać koło 7.30. Jak Ci pasuje to się spotkamy gdzieś w okolicy. Pozdrawiam Myślę, że najprościej to tutaj mapa Tam dojechałby może ursusek z Katowic i może kto jeszcze chętny a stamtąd przez Maczki na Byczynę. Zbiórka najlepiej przez kościołem koło 7.30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudyLis Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 To ja też się piszę na tą wycieczkę... ale jako, że jestem z Chorzowa to nie bedę jechał przez Sosnowiec bo to byłaby jednak trochę okrężna droga, tylko bezpośrednio udam sie do Byczyny, gdyby ktoś z mojej okolicy chciał sie dołączyć to możemy się gdzieś umówić i wspólnie dojechać na miejsce zbórki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Tak, są to światła na krzyżówce ulic Krakowskiej i Baranowskiego,Jadąc ul Krakowską od strony centrum Jaworzna 50m przed nimi jest przystanek autobusowy. Żeby już nie mieszać, przy tych właśnie światłach jutro 9.00. Jeżeli nie będzie wszystkich którzy się umówią i potwierdzą czekamy do 9.15. Reniferro: No ciężko z takim maleństwem, przynajmniej tatuś formę potrenuje P.S. Ja oczywiście też potwierdzam obecność 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja również potwierdzam swoją obecność jutro.Ja podjadę wpierw do Sosnowca spotkać się z Kovalem.Być może pojedzie również mój kolega,ale on ma dzisiaj nocną zmianę,jak będzie się czuć w miarę dobrze to również pojedzie. Tak z ciekawości zapytam,ilu bikerów jedzie jutro do Krk ? ,czy ktoś ma taką wiedzę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja również potwierdzam przybicie do Byczyny na 9.00 także proszę czekać reniferro będziesz też o 7.30 koło kościoła na dańdówce (koło tego niby ronda) ? potwierdź czy mamy na Ciebie poczekać ewentualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reniferro Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam. 82koval : Potwierdzam, będę na 100% jutro o 7.30 pod kościołem na dańdówce, myślę, że nawet 5 min wcześniej bo mieszkam przysłowiowy "rzut beretem" Szyling : no z maleństwem taki kawałek to za dużo, aczkolwiek wycieczki po 25 km znosi dzielnie. Do zobaczenia jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 reniferro to do zobaczenia o 7.30 przed kościołem na Dańdówce. Dojadą też koledzy z Katowic i Mikołowa i wyruszymy do Jaworzna na spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Podsumowując: jedziemy w składzie: Kamfan, Reniferro, RudyLis, Ursusek, 82Kowal i ja oczywiście z dwoma osobami, czyli 8 bikerów Czekamy pod światłami w Byczynie 9.00. Na spóźnialskich czekamy 15 min (oczywiście z tych potwierdzonych). Będzie mały peleton Do zobaczenia jutro rano, PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwasalski Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 ja niestety zostaje w pracy ;/ zycze dobrej pogody i bezproblemowej drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.