Skocz do zawartości

[wycieczka] Z Myslowic do Krakowa

bubu1983

Rekomendowane odpowiedzi

kamfan; Mamy górskie rowery, no wiem że droga niezbyt ciekawa, ale tak już się przyjęło że tędy właśnie jeździmy jak już uderzamy w tamtym kierunku. W zasadzie ciekawszej alternatywy chyba nie znam, no zależy ile km więcej:) Plany są w najbliższy weekend tj. w sobotę, ale patrząc na pogodę na weekend to nie wiem czy nie przełożymy na za tydz. Chętnie poznam jakąś nową trase, w ogóle jakieś trasy w okolicach Jaworzna:) Mogę się podzielić również swoją wiedzą.

Szylig moja trasa z Byczyny na krakowskiego błonia ma 68 km, a wiesz ile Twoja ma z Byczyny najlepiej? 70% - drogi bez aut, leśne, szutrowe i takie tam, 25% - drogi lokalne bardzo mało aut, 5% - drogi asfalowe w Krakowie więc bardziej ruchliwe

możemy umówić się na weekend, zobaczymy pogoda może się udać, tylko powiedz w którym miejscu jaworzna

Twoja trasa kamfan może być ciekawa, więc chętnie możemy się umówić na weekend.Moja trasa do Krk z Byczyny ma gdzieś ok. 52km. W zasadzie na ten weekend trasę do Ciężkowic zawieszamy,sam Kraków nową trasą, powrót może jeszcze jakąś inną, nawet bardziej okrężną. Mwasalski: przyłączasz się też do tej wyprawy? Moja propozycja: START: Sobota 9.00 z Byczyny z przystanku PKM (tego głównego). Czekam na potwierdzenie i ew. pytania

postaram się załatwić wolną sobotę także jutro dam znać. Powiedzcie mi tylko, czy do Byczyny da się dojechać tą główną drogą, która prowadzi z Mysłowic do Fashion House'a ? Ta droga się ciągnie aż do Trzebini z tego co pamiętam dlatego też, jeśli mi powiecie, że dojade tą drogą do Was to "jestem w domu" jak to mówią :) Z resztą o tej godzinie to już jacyś ludzie chodzą po ulicach także mogę się zapytać w razie problemów.

mwasalski ja jestem z Jaworzna-Jeleń więc możemy się umówić o 8:45 na moście nad Przemszą tym na Jazdzie. Podjedziemy wtedy razem do Byczyny.

Powrót proponowałbym np. czerwonym rowerowym szlakiem orlich gniazd przez Skałę i Olkusz, zresztą drogę dojazdową do Krakowa też można zmodyfikować - skrócić, ale za to mniej ciekawa jest, wydłużyć i zahaczyć o jakieś podkrakowskie dolinki.

Sobota godzina 9:00 w Byczynie mi pasuje, ale najlepiej pod sygalizacją świetlną (światła są jedne a przystanki w byczynie 4), spokojnym tempem powinnismy byc w Krakowie najpozniej na 11:45, a mysle ze do soboty mi sie rany po wypadku w Zawoi zagoją :confused:

@mwasalski terminu nie zmieniajmy już z soboty, bo z doświadczenia wiem, że jak się zaczyna zmieniać terminy to zamiast większej ilości osób jest mniejsza; poza tym w większości do Krakowa jedziemy leśnymi lub mało ruchliwymi lokalnymi drogami (95%), powrót też będzie szlakiem rowerowym (zobacz w google rowerowy szlak orlich gniazd)

@reniferro jak masz w miarę dobrą kondycję bo ta wycieczka będzie miała z 150 km to możesz jechać, dla mnie tempo może być rekreacyjne, ale przynajmniej te 22 km/h trzeba miec srednia, zeby wrocic zanim bedzie ciemno i nie wiem na jakie tempo się inni nastawiają??

Więc tak, termin pozostawmy niezmieniony, Sobota 9.00 główny przystanek PKM pod światłami w Byczynie. Ja będę z dwoma innymi osobami. W wycieczce w tamtą stronę będzie z nami dziewczyna, więc raczej skłaniał bym się ku bardziej rekreacyjnym tempie, myślę, że średnia 20km/h max:) W drodze powrotnej ( której trasę myślę że ustalimy w trakcie wycieczki- może być Orlich gniazd) możemy się bardziej pomęczyć. Jeżeli o mnie chodzi, średnia 22km/h to nie jest duży problem, na dystansie 150km może być męcząca ale myślę że będzie ok. Wracając do spraw organizacyjnych, to dobrze było by żeby każdy z uczestników wycieczki potwierdził swoją obecność do jutra do wieczora, jak będzie potwierdzona zawsze można poczekać 15 min w razie problemów. Jeśli są jakieś pytania, piszcie. Kamfan rozumiem, że Ty na 100% :P

Reniferro: to bierz żonę ze sobą:) Najwyżej wróci razem z moją pociągiem :P

Światła w Byczynie są jakieś 100m od przystanku umówmy się pod światłami a nie na przystanku, bo tak jak mówię światła są 1 i łatwo je zauważyć a przystanki są 4 (w tym 1 z pętlą autobusową).

Ja będę na 100% i mogę jechać tempem rekreacyjnym :)

Witam.

Co do jutrzejszej wycieczki to mogę potwierdzić swoją obecność. Jako iż, nigdy nie byłem w Byczynie proszę o potwierdzenie dokładnego miejsca spotkania: światła na przecięciu ulic Krakowskiej z ulicą Baranowskiego (przedłużenie Gwardzistów).

Szyling: co do żonki to chętnie bym ją zabrał ale jest jeszcze półtoraroczna latorośl, niekoniecznie by zniósł taką wyprawę. Zresztą z mamą będą czekać najprawdopodobniej w Krakowie.

Ps. Jak coś podaje swój nr tel 691496988.

Pozdrawiam

widzę, że w 2 różnych miejscach ta sama wycieczka ;) ja bym był za dołączeniem ;) jak ugadamy się w tamtym temacie co i jak by na 9 być u Was to potwierdzimy przyjazd ;)

Co do jutrzejszej wycieczki to mogę potwierdzić swoją obecność. Jako iż, nigdy nie byłem w Byczynie proszę o potwierdzenie dokładnego miejsca spotkania: światła na przecięciu ulic Krakowskiej z ulicą Baranowskiego (przedłużenie Gwardzistów).

ja drogę znam więc jak się umówimy w Sosnowcu gdzieś to dam znać i razem możemy wyruszyć ;)

82koval : nie problemu, możemy się zgadać gdzieś w Sosnowcu i razem podjechać do Byczyny. Mieszkam w okolicy dańdówki i planuje sobie spokojnym tempem "rozgrzewającym" wyjechać koło 7.30. Jak Ci pasuje to się spotkamy gdzieś w okolicy.

Pozdrawiam

82koval : nie problemu, możemy się zgadać gdzieś w Sosnowcu i razem podjechać do Byczyny. Mieszkam w okolicy dańdówki i planuje sobie spokojnym tempem "rozgrzewającym" wyjechać koło 7.30. Jak Ci pasuje to się spotkamy gdzieś w okolicy.

Pozdrawiam

Myślę, że najprościej to tutaj mapa ;) Tam dojechałby może ursusek z Katowic i może kto jeszcze chętny a stamtąd przez Maczki na Byczynę. Zbiórka najlepiej przez kościołem koło 7.30.

To ja też się piszę na tą wycieczkę... ale jako, że jestem z Chorzowa to nie bedę jechał przez Sosnowiec bo to byłaby jednak trochę okrężna droga, tylko bezpośrednio udam sie do Byczyny, gdyby ktoś z mojej okolicy chciał sie dołączyć to możemy się gdzieś umówić i wspólnie dojechać na miejsce zbórki;)

Tak, są to światła na krzyżówce ulic Krakowskiej i Baranowskiego,Jadąc ul Krakowską od strony centrum Jaworzna 50m przed nimi jest przystanek autobusowy. Żeby już nie mieszać, przy tych właśnie światłach jutro 9.00. Jeżeli nie będzie wszystkich którzy się umówią i potwierdzą czekamy do 9.15. Reniferro: No ciężko z takim maleństwem, przynajmniej tatuś formę potrenuje ;)

P.S. Ja oczywiście też potwierdzam obecność 100% ;)

Ja również potwierdzam swoją obecność jutro.Ja podjadę wpierw do Sosnowca spotkać się z Kovalem.Być może pojedzie również mój kolega,ale on ma dzisiaj nocną zmianę,jak będzie się czuć w miarę dobrze to również pojedzie.

Tak z ciekawości zapytam,ilu bikerów jedzie jutro do Krk ? B),czy ktoś ma taką wiedzę ? :)

Witam.

82koval : Potwierdzam, będę na 100% jutro o 7.30 pod kościołem na dańdówce, myślę, że nawet 5 min wcześniej bo mieszkam przysłowiowy "rzut beretem" :)

Szyling : no z maleństwem taki kawałek to za dużo, aczkolwiek wycieczki po 25 km znosi dzielnie. B)

Do zobaczenia jutro.

Podsumowując: jedziemy w składzie: Kamfan, Reniferro, RudyLis, Ursusek, 82Kowal i ja oczywiście z dwoma osobami, czyli 8 bikerów :D Czekamy pod światłami w Byczynie 9.00. Na spóźnialskich czekamy 15 min (oczywiście z tych potwierdzonych). Będzie mały peleton :( Do zobaczenia jutro rano, PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...