bubu1983 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam jechał ktoś może z Mysłowic do Krakowa ? Jeżeli tak to podzielcie się wrażeniami jaka trasa przez jakie miejscowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Mozna jechać przez Jaworzno-Babice-Alwernia-Liszki ale fajniejsza trasa jest przez Olkusz-Skałe Krótsza będzie ta pierwsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Mozna jechać przez Jaworzno-Babice-Alwernia-Liszki ale fajniejsza trasa jest przez Olkusz-Skałe Krótsza będzie ta pierwsza A ile kilimetrow bo o ile mi wiadomo jest okolo 75 wzorowalem sie na lokalizatorze docelu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Jechałem ostatnio z Sosnowca przez Alwernie-Liszki a wracałem przez Skałe-Olkusz wyszło mi 175km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Jechałem ostatnio z Sosnowca przez Alwernie-Liszki a wracałem przez Skałe-Olkusz wyszło mi 175km O to ladnie wiesz ja chce sie wybrac do tego karkowa ale korcze ta pogoda jakos mnie hamuje jak narzie to smigam do Bierunia Chelmu Chorzowa a co do wypadu do Krakowa to fajnie by bylo sie z kims wybrac bo samemu tak jakos dziwnie ani do nikogo geby odezwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Kwestia przyzwyczajenia ja byłem sam w Krakowie dwa tygodnie temu tylko pogoda mnie dobiła,było za gorąco. Odwodniłem organizm czego skutkiem była kontuzja kolana,i skurcze ostatnie 15km musiałem z buta bo nie mogłem korbą zakręcić.Nie wiem ile jezdzisz ale kondyche i samozaparcie trzeba mieć na taka trasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Kwestia przyzwyczajenia ja byłem sam w Krakowie dwa tygodnie temu tylko pogoda mnie dobiła,było za gorąco. Odwodniłem organizm czego skutkiem była kontuzja kolana,i skurcze ostatnie 15km musiałem z buta bo nie mogłem korbą zakręcić.Nie wiem ile jezdzisz ale kondyche i samozaparcie trzeba mieć na taka trasę To znaczy tak co do mojej kondycji jezdze no mozna powiedziec prawie codzienie to wsumie zalezy od pogody ale jak jest ladna pogoda to robie sredni dzienie po 50 km kondycje na dzien obecny mam dobra ale nie szczytowa a na tki wypad wydajke mi sie ze fajnie by bylo miec kondycje szcztywa bynajmniej tak mi sie wydaje . Ja w 2008 zaraz po zakupie mojego roweru udezylem na Ogrodzieniec i po jakims czasie Ojcow nie powiem po przyjezdzie z ojcowa bylem tez wykonczony a zrobilem 162 km . Takze mi sie wydaje ze byl bym w stanie udezyc do Krakowa . Jak by co jak by co to moje gg 855266 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 z mysłowic a przynajmniej z jaworzna-jelenia można do krakowa dojechac trasa, ktora omija wszystkie ruchliwe drogi a w 70% jest to trasa drogami leśnymi:) jakbyś kiedyś się w wakacje wybierał to daj znać mogę Ci tą trasę pokazać. Od mostu na przemszy (granica mysłowic i jaworzna-jelen) do błoni jest ok. 71 km tą trasą. Między innymi jedzie się przez puszczę dulowską, tenczynek, zalas, kryspinów i przez zoo w krakowie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 kamfan, ja się chetnie wybiore kiedys na traske jak bys ty sie wybieral do krakowa dołączył bym w puszczy dulowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 no prosze jakie poruszenie co do trasy ja tam wole trasy utawardzone asfaltowe jak by ktos znal fajna trase piszcie na forum albo na gg 855266 fajnie by bylo jechac grupka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Przez puszczę dulowską też bym chętnie posmigał dajcie znać jak by co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Przez puszczę dulowską też bym chętnie posmigał dajcie znać jak by co Jasne ze damy znac ale najpierw musi byc pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Przecież jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Przecież jest Moze i jest ale troszke nie pewna bo moze w kazdej chwili padac a ja juz takich przygod nie chce kilka razy tak zrobiel i deszcz mnie zaskoczyl Mam pomysł a możne jutro się spichniemy w Parku Chorzowskim co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 W tygodniu odpada praca ale w wekend można gdzie wyskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu1983 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Szkoda bo ja pracuje w systemie 5 brygdowym i najblizsze 2 wekendy spedzam w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 to co umawiamy się na tą jazdę z mysłowic do krakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 no ja 12 wyjezdzam do chorwacji.. wiec jesli do czwartku nie wybierzemy sie to dopiero we wrzesniu:/ ja bardzo chetnie bym sie dolączył do was... moge podjechac nawet do chrzanowa czy cos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 więc umawiamy się na środę, javman Tobie najlepiej pasuje podjechać np. parking ziemny przy jeziorze chechło (ten co jest przy drodze prowadzacej do szpitala w chrzanowie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja jeszcze zobaczę jak bede z kasa stał dam znać we wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 ale jaka Ci kasa potrzebna? kanapki picie do bidonu i wszystko:) ewentualnie 10-20 zł na uzupełnienie prowiantu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyling Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jechałem kilka razy z Jaworzna do Krakowa przez: Trzebinia, Krzeszowice, Zabierzów... Chyba najkrótsza trasa, z Jaworzna ok. 55km. W najbliższy weekend wybieramy się ( o ile pogoda dopisze) do Ciężkowic więc właśnie tą drogą na Kraków:) możę ktoś chętny? Jak coś to szczegóły później:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 eh panowie, miałem w sobotę oberwanie chmury i mi 2 drzewa koło domu złamało.... w środę ma przyjść sąsiad i je wyciąć, chciałbym je usunąć przed wyjazdem więc średnio u mnie z czasem :/ tak to wyglądało.. ale chętnie na taki wypad zabiorę sie w jakis wrzesniowy weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja odpadam wyskoczyło mi coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Szyling a Wy macie górskie rowery czy szosowe, bo jak górskie to najgorszą (najmniej przyjemną i ciekawą) drogę wybieracie do Krakowa jadąc przez Trzebinię i Krzeszowice asfaltową drogą... Napisz kiedy wybieracie się do Ciężkowic to mógłbym Wam nieco dłuższą i ciekawszą drogę pokazać andi, javman to może uda nam się innym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.