Superyaa Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Witam! Zauważyłem, że pod światło pod dużym kątem widzenia, na mojej ramie są jakby niedoskonałości na górnej rurze tzn. w niektórych miejscach rama wydaje się minimalnie wgniecona. Nie da się tego wyczuć, a powłoka lakierowa nie jest przerwana, czy przetarta w tych miejscach. Po drugiej stronie tej rury nie ma czegoś takiego. Te niedoskonałości są od nowości i zastanawiam się, czy to normalne? Dodam jeszcze, że owa rura jest po bokach płaska, tam gdzie jest zaokrąglona nie ma takich "defektów". Pozdrawiam.
lukaszs Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 a jaka to rama - w sensie jakiego producenta?
Superyaa Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Napisano 15 Czerwca 2010 Rama Giant Boulder z 2010 roku EDIT: jakby tak szybko przejechać palcem to jednak da się wyczuć minimalne wgniecenie. Niemniej nie powstało ono w wyniku uderzenia w to miejsce, bo lakier idealny.
lukaszs Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 pytałem o markę bo niektóre znane są z małej staranności malowania.... akurat o Giancie nic takiego nie słyszałem ale raczej nie jest to normalne....prawdopodobnie niedbale położony lakier... nie powinno to negatywnie wpłynąć na użytkowanie ramy aczkolwiek nie powinno mieć miejsca
Superyaa Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Napisano 15 Czerwca 2010 Dzięki, a czy jest sens poruszać tę sprawę w serwisie?
lukaszs Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 w serwisie nie ale jak masz gwarancje to możesz próbować coś zdziałać.
Superyaa Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Napisano 15 Czerwca 2010 Tzn mam gwarancję, ale nie wiem czy to uznają - lakier w końcu nie odpada, a rama jest prosta, bo pukając w różne miejsca dźwięk jest ten sam...
Superyaa Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Napisano 18 Czerwca 2010 Witam! Byłem w serwisie. Jeszcze zanim spytałem się serwisanta co do tego, zauważyłem, że ten sam model ramy wiszący na wieszaku ma takie same "wady". Jak się okazało - jest to normalne. Koleś powiedział, że lakier jest dobry, bo nie ma żadnych bąbli itp.
dobry Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Widać taka seria. Uważam, że nie masz się czym przejmować.
Schwefel Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Nawet jakby był zły to i tak by nie wymienili, bo Giant odwala wszystkie reklamacje
lukaszs Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 wina użytkownika że nie zauważył.......ale to trochę niepoważne podejście producenta:-(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.