marcinusz Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tak. Napisałeś, że rama krossa na 2009 powinna być albo lżejsza albo bardziej trwała i sztywna od modelu na 2008. Napisałeś też, że jest dokładnie odwrotnie. Czyli że jest cięższa i przy tym mniej trwała i sztywna. Wcześniej za to pisałeś, że "nie wiesz jak z jej sztywnością". Nabieram silnego podejrzenia, że chciałeś napisać coś innego, niż napisałeś, ale przerosło Cię precyzyjne posłużenie się językiem polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) Naucz się kolego czytać ze zrozumieniem, a nie wyciągać fragmenty wypowiedzi, które zupełnie zmieniają kontekst. Nie wiem jaka jest sztywność ramy z poprzedniej wersji, więc nie jestem w stanie jako tako jej porównać do obecnej i to jest tyle co było konkretnie. Ciężko jest porównywać te ramy względem siebie, gdyż nie wychodziły one w takiej samej rozmiarówce 2009 ma co dwa cale od 16", a poprzednik od 17", o ile się nie mylę... Nie widzę w zdaniu, którego się uczepiłeś tak bardzo, by pisało cokolwiek o ramie Kross'a. Ja niestety jestem mocno przekonany, że nie jesteś w stanie logicznie myśleć, skoro nie potrafisz w jednym prostym zdaniu dostrzec alternatyw. P.S. Jak bardzo lubisz szukać dziury w całym to przeszperaj forum, już gdzieś, kiedyś było o tym, że nowa rama poza design'em niczym się nie wyróżnia. O wadze już wiesz, a sztywność wedle opinii innych też jest gorsza, o ile mnie pamięć nie myli Edytowane 17 Lutego 2011 przez Fludi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adpol Napisano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Trochę mnie ta waga nie przekonuje... Oby nie za niska? Widzisz Fludi, nie zależy mi aby kogokolwiek przekonywać... Rower ważony był w czerwcu 2010 w sklepie Cetus... Natomiast z org kokpitem, siodłem oraz napędem dokładnie już nie pamiętam (październik 2009), ale było w okolicy 11700... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Oj, co jak co, ale chyba w to, że ten rower na komponentach od producenta ważył 11.7kg to nikogo nie przekonasz.... 12.7kg jest realne za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Fludi, ja zarabiam na życie czytając ze zrozumieniem i pisząc precyzyjnie. I głodny nie chodzę... Zacytowałem tylko część wypowiedzi, żeby nie wydłużać cytatu ponad miarę. Zajrzyj w swoje całe posty. Co to jest alternatywa i koniunkcja wiem doskonale. Zanim znów będziesz próbował błysnąć w tej kwestii zapoznaj się z kwadratem logicznym oraz rodzajami wypowiedzi. Z mojej strony EOT, bo szkoda temat rozwalać tego typu dyskusjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adpol Napisano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Oj, co jak co, ale chyba w to, że ten rower na komponentach od producenta ważył 11.7kg to nikogo nie przekonasz.... 12.7kg jest realne za to Oj Fludi... widzę ze masz problem z przekonywaniem i teraz na siłę próbujesz zarazić tym innych... Wszystko to co napisałem podparte jest realną wagą roweru, a nie sumą wartości podanych przez producentów... Co do 11.7kg zauważ, że... już wtedy rower nie był w konfigu producenta... Zresztą w/w konfig tez uległ zmianie, ale to już kosmetyka... W marcu polecą kolejne gramy - 520-ki out... Póki co zapowiada się piękny weekend na dwóch kółkach... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi