Skocz do zawartości

[drużyna] Kolarska Drużyna Szpiku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z całej szkoły zgłosiło się kilka osób (chyba z 4-5).
To u mnie dwa razy tyle z samej klasy poszło, jak podjechał ambulans do pobierania krwi :) Byłoby więcej, ale nie wszyscy pełnoletni. No ale są ludzie i są parapety.

Ale przyznaję, że większość ludzi, to.. Dobra, zachowam kulturę. Wyzywanie od śmieci nie jest w dobrym guście.

No i oglądanie tv jest przecież o niebo "zdrowsze i lepsze", od oddania szpiku. "Wcale" nie ma efektów ubocznych. Faktycznie, dla większości ludzi sensem życia jest konsumowanie i dążenie do większego konsumowania. To nawet nie

jest egoizm, to jest letarg, upośledzenie umysłowe. Ale kwestia na większą dyskusję, chętnych zapraszam na rozmowę przy oranżadzie :)

Jejku, winfor, jesteś z Gdyni, idziemy na rower?

Też się boję igieł i szpitali. I zgłosiłem się. Ten temat przypomniał mi, że chciałem to zrobić,

a dzięki postowi winfora dowiedziałem się, jak zrobić to nie wychodząc z domu :) Mam nadzieję, że w razie potrzeby nie zasłabnę przy zabiegu. Jeśli, to i tak warto.

No tak, ale chodziło mi o jakąś aktywność w temacie, nie trzeba niczego deklarować,

a rzeczywiście mtb'owcy zawodzą trochę :)

irimi - świetny pomysł, jak wymyślę, gdzie by się można pokazać jeszcze, do kogo napisać,

to się zgłoszę, bo licencjonowanym przedstawicielem Drużyny raczej nie jestem :)

Napisano

Biegacze w czerwonych koszulkach są widoczni właściwie na każdej imprezie biegowej. Myślę, że za jakiś czas również wszelkiej maści kolarze będą widoczni na rowerowych imprezach. W ten sposób hasło "szpik" przenika do świadomości ludzi.

Dokładnie tak właśnie jest. Jako biegaczka i osoba która ma w najbliższej rodzinie osobę po przeszczepie szpiku kostnego popieram całym sercem ideę.

Na biegach aż roi się od czerwonych koszulek Drużyny Szpiku, szczególnie na maratonach. I to, że "przenikają" do świadomości ludzi jest pewne. Piękna inicjatywa, a Drużyna jest wspaniała z kochaną Dorotą na czele :)

Napisano

Aga, mało tego. działanie Drużyny zaczyna przynosić wymierne efekty. Pośrednio, a może nawet bezpośrednio "Szpiki" przyczyniły się do tego, że do Poltransplantu zgłasza się coraz więcej potencjalnych dawców!

Na dniach będę zamawiał kolejna partię koszulek i spodenek dla Drużyny. Chętnych proszę by się zgłaszali, bo do poniedziałku chciałbym zamknąć zamówienie.

Aga, może dla Ciebie koszulka na rowerek? :whistling:

Napisano
Aga, może dla Ciebie koszulka na rowerek? :whistling:

Daj mnie no szybko jakieś informacje, jeśli to koszulka typowo kolarska...:)

Koszulkę klasyczną - bawełniany t-shirt mam.

Napisano

Co do koszulek:

Ja zajmuję się organizowaniem koszulek, zatem proszę o następujące dane na prive'a:

imię i nazwisko, adres, rozmiar koszulki i/lub spodenek, ilość sztuk.

Koszulki zamawiam w Nowatexie. Tu jest rozmiarówka:

http://www.bcmnowatex.com...ki-rekaw.html#2

Bierzemy model 916 00 E, ale dla Pań robimy model damski, tu jest rozmiarówka: http://www.bcmnowatex.com.pl/koszulki-rowerowe-krotki-rekaw.html#6

Koszulka jest typowo kolarska, ma z tyłu kieszonki, zamek ładnie schowany po zapięciu koszulki. Cena dla nas to 49zł. Standardowa cena to 90zł, więc mamy naprawdę tanio.

Do tego można zamówić spodenki: http://i1006.photobucket.com/albums/af181/irimi_album/spodenkiczarne.jpg

Można z szelakami (85zł) lub bez (60zł), z wkładką lub bez (taniej o 10zł do cen wyjściowych).

Na adres: bogdan@druzynaszpiku.pl możesz też wysłać wypełnioną ankietę:

Imię:

Nazwisko:

Nick:

Miasto:

Adres email:

jeżdżę rowerem bo...

jestem w drużynie bo...

Bodziu doda wówczas twój profil do listy.

Pozdrawiam :whistling:

Napisano

Hej Wszystkim!

Chciałem tylko się pochwalić że dzisiaj zapisałem się jako dawca szpiku :icon_question:

Zachęcam wszystkich aby się również przyłączyli.

Po weekendzie odezwę się w sprawie stroju kolarskiego :icon_lol:

Napisano

Historyczna chwila, bo napisałem dziś e-mail do Panów Jarońskiego, Wyrzykowskiego i Probosza i dziś zostaliśmy przedstawieni na antenie Eurosportu w trakcie relacji z TdF!

Dosłownie parę chwil temu podczas relacji redaktor Wyrzykowski odczytał cały mój list i zachęcał do wstąpienia do Drużyny!!! :icon_cool::D:P:) :)

Napisano

Dokonaliście czegoś niesamowitego tak w krótkim czasie .Gratuluje no i nie mam wyjścia muszę się przyłączyć :).Póki co zamówię tylko koszulkę ,co do oddania szpiku uczynię to w czasie urlopu

Napisano

Dokonaliście czegoś niesamowitego tak w krótkim czasie .Gratuluje no i nie mam wyjścia muszę się przyłączyć :).Póki co zamówię tylko koszulkę ,co do oddania szpiku uczynię to w czasie urlopu

Zatem zapraszam do Drużyny. W kwestii koszulki pisz na prive'a.

PS. Miło było o nas usłyszeć z ust red. Wyrzykowskiego. :) O 22.30 skrót z etapu. Może znowu będzie fragment o Drużynie...

Napisano

Suuper, szkoda, że akurat nie oglądałem :) Fajnie byłoby mieć to nagrane, tez bym posłuchał :)!

Póki co zamówię tylko koszulkę ,co do oddania szpiku uczynię to w czasie urlopu
Już oddajesz szpik, czy raczej krew oddasz do badania antygenów ;)?

To ilu nas na razie jest mtbikerów leśnej straży drużyny tu?

Napisano

Najważniejsze informacje dotyczące oddawania szpiku znajdziecie TUTAJ

Wypełniasz ankietę, pobierają ci próbkę krwi do badań i finito. potem czekasz na info, czy zostałeś zarejestrowany w bazie dawców niespokrewnionych Poltransplantu.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Irimi wiesz może czy w samym Nowatexie (Puszczykowo) można nabyć tą koszulkę za 49zł? jeżeli tak to chętnie na miejscu kupie, bo wolę przymierzyć :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Czy w tym sezonie będzie możliwość zakupu koszulek (ew. bez tego logo na rękawie). Od prawie 3 sezonów jeździmy rodzinnie na wszystkie edycje maratonu Skandia MTB organizowanego pfrzez Langteam. To dość medialna impreza i możliwa promocja tej idei.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Tak, oczywiście będziemy w tym roku rozbudowywać Drużynę. Najbliższe zamówienie koszulek i spodenek już we wtorek. Najlepiej kontaktować się ze mną na e-mail: stasikr@up.poznan.pl

Pozdrawiam!

irimi

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Byłem w Puszczykowie i da się zamówić koszulkę w tej cenie po przymiarce, z powodu tego, że nie bardzo pasuję do ich rozmiarówki musiałem przyjechać przymierzyć, jestem pod wrażeniem miłej obsługi i dużego wyboru na miejscu.

Napisano

Fajnie by bylo gdybyscie umiescili troche informacji o tym "zabiegu" no i jak ktos nie chce kupowac koszulki, to moze jakies male naklejki na rame/plecak? Jakies haslo+strona www i jest juz pewna reklama.

• 4 tygodnie później...
Napisano

super inicjatywa!

ja osobiście też jestem honorową dawcą krwi, choć od ok 3,5 roku nie oddawałam (2 ciaże, karmienie piersią), niedawno zdeklarowałam chęć zostania potencjalną dawczynią szpiku- czekam jednak jeszcze na swój numer rejestracyjny (już 3 czy 4 ms będzie).

są różne kolory? czy tylko red one?:)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...