Kamill Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Pasują do takich najzwyklejszych pedałów, wkręca się je zamiast odblasków (albo w te same dziury albo w te obok). Noski z Decathlonu - nigdy nie jeździłem z noskami więc nie wiem czy lepsze będą z paskami czy bez. Myślę, że w sklepie powinni bez problemu Ci je zamontować żebyś sobie zobaczył czy Ci to odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo1992 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ok to spróbuje, bo na SPD mnie na razie nie stać Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svengips Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam. Mam taki dylemat, zużyła mi się koronka przy korbie 42T, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiej koronki która byłały dedykowana właśnie do mojej korby FSA Dyna Drive. Koronka była na 4 śruby, czy spasowałaby do tego koronka innej marki lub np. z ilością zębów 44T? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ok to spróbuje, bo na SPD mnie na razie nie stać Dzięki Pisałeś, że masz 200-250 PLN W tej kwocie może kupić i pedały i buty, trzeba tylko poszukać. http://www.allegro.pl/item1076383858_pedaly_spd_pd_m520_czarne_bikestacja.html do tego jakieś tanie buty (http://www.allegro.pl/item1081461456_buty_rowerowe_specialized_rockhopper_nowe.html) i z biedą mieścisz się w 200 PLN I dlaczego niby nie pakować do roweru crossowego korby 44/32/22? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam. Mam taki dylemat, zużyła mi się koronka przy korbie 42T, niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiej koronki która byłały dedykowana właśnie do mojej korby FSA Dyna Drive. Koronka była na 4 śruby, czy spasowałaby do tego koronka innej marki lub np. z ilością zębów 44T? Pozdro Z ilością 44 zęby to niekoniecznie, bo niewiadomo czy przerzutka będzie chciała działać z takim rozmiarem. Pisałeś, że masz 200-250 PLN W tej kwocie może kupić i pedały i buty, trzeba tylko poszukać. http://www.allegro.pl/item1076383858_pedaly_spd_pd_m520_czarne_bikestacja.html do tego jakieś tanie buty (http://www.allegro.pl/item1081461456_buty_rowerowe_specialized_rockhopper_nowe.html) i z biedą mieścisz się w 200 PLN I dlaczego niby nie pakować do roweru crossowego korby 44/32/22? Chyba nie warto inwestować w buty na sznurowadła. Rozwiązanie na rzepy jest o wiele lepsze, but jest sztywniejszy się nie kołysze itp. Pewnie znajdą się też zwolennicy sznurowanych, ale każdy lepszy but jest na rzepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svengips Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Z ilością 44 zęby to niekoniecznie, bo niewiadomo czy przerzutka będzie chciała działać z takim rozmiarem. Podobno 42T to starsze rozwiązanie i teraz używane jest 44T, na allegro spotkałem korby z układem 44/32/22. To teraz pozostaje pytanie tylko jakie koronki są kompatybilne z FSA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No jak to jakie. Jeżeli masz mocowane na 4 śruby to musisz kupić mocowane na 4 śruby. Rozstaw też jest ważny 104/64 pewnie taki masz. Ja mam na przykład do korby deore założony inny blat 44, blat stronglighta i wszystko śmiga jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Z ilością 44 zęby to niekoniecznie, bo niewiadomo czy przerzutka będzie chciała działać z takim rozmiarem. Będzie, raczej bez problemów. Chyba nie warto inwestować w buty na sznurowadła. Rozwiązanie na rzepy jest o wiele lepsze, but jest sztywniejszy się nie kołysze itp. Pewnie znajdą się też zwolennicy sznurowanych, ale każdy lepszy but jest na rzepy. Tak, tu się zgodzę, są lepsze, ale lepsze sznurowadła niż koszyczki Pamiętaj, że poruszamy się w pewnym założonym zakresie cenowym, w tym zakresie z rzepami można znaleźć albo jakieś używki, albo buty na jeden sezon. No czasem zdarzy się jakaś okazja, więc trzeba polować. Co do pytania o to, czy inna tarcza będzie pasować do tej korby - z tego, co pamiętam tam jest standardowy rozstaw śrub i powinny pasować inne tarcze, np. Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svengips Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Będzie, raczej bez problemów. Co do pytania o to, czy inna tarcza będzie pasować do tej korby - z tego, co pamiętam tam jest standardowy rozstaw śrub i powinny pasować inne tarcze, np. Shimano. Zamontowałem tarcze z Truvativ Firex. Wszystko spasowało idealnie, jeszcze tylko jutro podnieśc i wyregulowac przerzutke z ustawienia 42/32/22 na 44/32/22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A jaką masz przerzutkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.