Skocz do zawartości

[rower] rowerek a DH

geralt55

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałem się zapytać czy rower Kross Hexagon V6 wytrzyma jazdę... taki mini downhill? Amor: SR Suntor XCM, rama:17". Ja ważę tylko 55kg ;] czy da rade zjeżdżać z górki powiedzmy 10% nachylenia, przez las czy pola? Bo chciałbym sobie kupić kask i myślę nad fullface. Chciałbym spróbować swoich sił w tej dyscyplinie. Małymi kroczkami...

Napisano

Ja zaczynałem na meridzie kalahari 530 ( taki stary czerwony model ) i pojeździłem na tym 3 dni i doszedłem do wniosku że nie chcę się zrazić i wolę kupić rower typowo DH , tobie też to polecam . Na takim rowerze nie jeździe się dobrze , łatwo się wywrócić no i coś uszkodzić .

Napisano

Ani nawet nie próbuj jechać na tym rowerze w DH, czy nawet enduro. Źle to się skończy. Po 2-3 zjazdach gdy podobijasz tego XCM'a, pocentrujesz koła na "ósemkę" odechce Ci się jazdy na tym rowerze. Nie warto nawet próbować po zniszczysz sprzęt. Lepiej zbieraj na jakies enduro HT, czy cos w ten deseń.

Napisano

powiem tak... jeździłem tym rowerem właśnie taki mini DH (jak go pożyczyłem od kuzyna) i uznałem, że szkoda rowerku, lepiej dozbieraj trochę pieniędzy i kup co innego (może jakąś używkę).Rower do MTB jest bardzo fajny aczkolwiek tak jak większość mówi z wykorzystywaniem go do DH może być ciężko.

Napisano

Ja mam hexagona v6 jako rower treningowy i w xc daje sobie jako tako rade. w dh nie polecam. mimo że czasem zjazdy pokonuje sie majac ok 50 na liczniku, to nie radze na nim skakać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...