scaraab Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Witam. Czy zdarzyło się komuś kupić krzywego SID-a? Chodzi o to że koło leży w dolnych widełkach amora nie w pełni w pionie? Ma odchylenie od pionu widoczne pod podkową amora. Pytam, bo chodzi mi po głowie zakup SID-a XX i nie chcę umoczyć, a wiadomo jak wygląda potem dochodzenie praw... Jeśli ktoś trafił na taki egzemplarz to czy miał problem z reklamacją?? Piszą o tym problemie w MR, że podczas testów kilkakrotnie trafili na krzywe SID-y, więc pytam użytkowników...
Sonix Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Witaj. Osobiście nie posiadam sida, ale specjalnie zadzwoniłem do dwóch kolegów którzy takowy amorek posiadają i oboje odpowiedzieli że w ich przypadku wszystko gra na 100%
boanerges Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 W jakimś czasopiśmie fachowym testowali jakis rower i było coś o krzywym SID'zie. Ale to musialbys sie wybrac do jakiegos saloniku i doczytac. Chyba ze ktos tutaj pamieta i ma?
stefan2810 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 W czerwcowym Magazynie Rowerowym testują rower - Mondraker Podium Carbon Pro (str36). cyt.-"Najmocniejszym punktem wyposażenia Podim jest lekki amortyzator RockShox SID Race. Charakterystyką działania i sztywnością nie ustępuje Rebie, nie jest jednak wolny od wad, to kolejny skrzywiony egzemplarz, z jakim mieliśmy do czynienia. Płaszczyzna przedniego koła jest lekko przesunięta"
Herman88 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 W jakimś czasopiśmie fachowym testowali jakis rower i było coś o krzywym SID'zie. Ale to musialbys sie wybrac do jakiegos saloniku i doczytac. Chyba ze ktos tutaj pamieta i ma? W Magazynie Rowerowym w teście Mondrakera Podium Carbon Pro jest właśnie, że trafili na krzywy egzemplarz. O ktoś mnie uprzedził
scaraab Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Mam tę informację właśnie z tego nr-u i napisali że to już kolejny więc mnie to zastanowiło... Stąd post. Może ktoś się z tym spotkał osobiście?
Gothic Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Mam Sida XX i nie odnotowałem żadnych ochyleń koła od pionu. Czy feler o którym piszecie jest zauważalny gołym okiem, czy trzeba dokonać pomiarów bardziej precyzyjnym sprzętem?
ulvgar Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Mbike Team w zeszłym sezonie połamał dwa SIDy
enduroriderPL Napisano 16 Czerwca 2010 Napisano 16 Czerwca 2010 Jeżeli krzywizna jest widoczna gołym okiem to w czym problem? Po prostu przed kupnem trzeba dokładnie sprawdzić i po krzyku. To, że topowe widelce XC się łamią tez nie jest żadnym odkryciem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.