Herman88 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Postanowiłem wymienić swoją starą, wysłużoną zmieniarkę Alivio na nową. Zakupiłem przerzutkę SLX, biorę się za wymianę. I co? Przecież ta przerzutka nie ma gwintowanego otworu na śrubkę baryłkową do regulacji Przy moich manetkach takiej nie ma i nie da rady jej wkręcić. Ma ktoś może jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Oczywiście poza wymianą manetek i klamek (mam klamkomanetki) bo aktualnie mam ważniejsze wydatki. Myślałem o tym, aby delikatnie rozwiercić i nagwintować otwór w manetce. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Wyreguluj bez użycia baryłki, a jak się rozciągnie to przesuń kawałek linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Też o tym myślałem, ale to chyba by było dość trudne... Drobnych korekt zawsze dokonuje się śrubą, samą linką pewnie idealnie się jej nie ustawi Będę miał więcej czasu to się z tam pobawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Daj do serwisu...zapłacisz 5-10zł a będziesz miał spokój. Niech oni się pomęczą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Myślisz, że coś poradzą? Faktycznie może się przejdę i zapytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Nagwintowanie otworu w manetce pod śrubkę regulacyjną byłoby najlepszą opcją. Podczas używania linka będzie się minimalnie wyciągać i nie wyobrażam sobie regulować to za każdym razem przy przerzutce. p.s. Co to za manetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Przerzutka wyregulowana prawie idealnie za pomocą linki, nie było to nawet takie trudne Jutro test w terenie Jednak jakaś regulacja na przyszłość by się przydała. Chyba kiedyś spróbuję zrobić ten gwint. p.s. Co to za manetka? Manetka to taka zwykła ST-EF50, coś takiego: http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/acera/product.image.+media+images+cycling+products+bikecomponents+ST+ST-EF50-8R-SL_popup_v1_m56577569830566553_dot_jpg.bm.512.384.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.