Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] A miało być tak pięknie...

Herman88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowiłem wymienić swoją starą, wysłużoną zmieniarkę Alivio na nową. Zakupiłem przerzutkę SLX, biorę się za wymianę. I co? Przecież ta przerzutka nie ma gwintowanego otworu na śrubkę baryłkową do regulacji :) Przy moich manetkach takiej nie ma i nie da rady jej wkręcić.

Ma ktoś może jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Oczywiście poza wymianą manetek i klamek (mam klamkomanetki) bo aktualnie mam ważniejsze wydatki. Myślałem o tym, aby delikatnie rozwiercić i nagwintować otwór w manetce. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł?

Napisano

Też o tym myślałem, ale to chyba by było dość trudne... Drobnych korekt zawsze dokonuje się śrubą, samą linką pewnie idealnie się jej nie ustawi :) Będę miał więcej czasu to się z tam pobawię.

Napisano

Nagwintowanie otworu w manetce pod śrubkę regulacyjną byłoby najlepszą opcją.

Podczas używania linka będzie się minimalnie wyciągać i nie wyobrażam sobie regulować to za każdym razem przy przerzutce.

p.s. Co to za manetka?

Napisano

Przerzutka wyregulowana prawie idealnie za pomocą linki, nie było to nawet takie trudne <_< Jutro test w terenie :) Jednak jakaś regulacja na przyszłość by się przydała. Chyba kiedyś spróbuję zrobić ten gwint.

p.s. Co to za manetka?

Manetka to taka zwykła ST-EF50, coś takiego:

http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/acera/product.image.+media+images+cycling+products+bikecomponents+ST+ST-EF50-8R-SL_popup_v1_m56577569830566553_dot_jpg.bm.512.384.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...