Skocz do zawartości
  • 0

[kolor]przemalowanie roweru

Gość Damon

Pytanie

Napisano

Witam, mam pytanie, czy da się domowymi sposobami przemalować rower na inny kolor? Mam na myśli zakup jakiejś farby/sprayu i przemalowanie w garażu lub kupienie naklejek i pozaklejanie dotychczasowego koloru.

Mój ojciec zakupił jakiś rower ale jest on koloru niestety różowego, za nic z tym się pokazać nie idzie, ale rower jest 100% sprawny. Są jakieś farby dzięki którym można przemalować rower? Może jakiś sposób by zmienić kolor?

Myślałem nad tym by dotychczasowe naklejki poodklejać i szczotką drucianą zdrapać farbę a potem kupić jakiś spray i przemalować rower ale sam nie wiem czy coś z tego wyjdzie a nie chce zniszczyć sprawnego roweru

Proszę o szybką odpowiedź

Pozdrawiam

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Można wykonać malowanie na przykład farbą w spray`u. Tylko że w tym przypadku musisz się liczyć z tym że farba i tak odejdzie w niektórych miejscach i stary kolor będzie przebijał. Dużo pracy też wymaga same przygotowanie tej ramy, bo musisz kompletnie wszystko rozłożyć, wyrównać powierzchnie, odtłuścić. Czyli ogólnie dużo roboty. A efekt i tak będzie marny. Jeśli masz jakiegoś znajomego lakiernika, to oddaj ramę do piaskowania (zależy też z czego jest wykonana) i niech on ci ją pomaluje, wtedy efekt będzie lepszy. Podsumowując może to być nieopłacalne. No chyba że ktoś ci to zrobi po znajomości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...