Suja15 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Wiem że taki temat już był ale jest już stary < Z 2006r>. Proszę was wszystkich o pomoc !!! Mam zamiar kupić nowy rower który będzie mi służył głównie do jazdy po Lesie , asfalcie <Średnio robię na rowerze 80-100km dzielnie >. Chciałbym aby rowerek przetrwał parę dobrych lat!!! Aby nic nie stukało ani nie pukało<Mam swój stary rower już od jakichś 5lat ale niestety zaczyna się sypać przy czym trzeba wydawać na naprawy dużo kasy i jest też ryzyko wypadku >. Jak w temacie mam do wydania na nowy sprzęt 1000zł . Jeszcze raz proszę o pomoc!<Jakimi cechami się kierować przy wyborze roweru? i jaką firmę wybrać ? mam nadzieję że podeślecie mi parę atrakcyjnych propozycji !> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lvkas Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Proponuję jakiegoś krossa ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Proponuje ci dołożyć z 200zł i kupić np coś takiego http://www.allegro.pl/item1064204739_kross_17_level_a2_2009_shimano_wyprzedaz.html labo coś z HEXAGON http://www.allegro.pl/item1065141990_rower_mtb_kross_hexagon_v4.html Ale osobiście polecam level. Inna sprawa że rower do 1000zł to rower nie będzie miał tak dobrego osprzętu żeby wytrzymał 10tys km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ivkas dał ci linkin do rowerów górskich . Do twoich zastosowań właściwie pasuje rower na kołach 28" - trekking albo cross . Na czym teraz jeździsz ?1000 zł to niestety mało . Przeczytaj to http://www.forumrowerowe.org/topic/71062-rower-trekkingowy-do-1500zl-a-moze-zwykly-rockrider-po-nizszej-cenie/ . Jeśli chcesz cieszyć się rowerem kilka lat to jest minimum . Przeszukaj allegro ,czasem coś się trfi ciekawego .80 -100 km dziennie to dużo - nie powinieneś oszczedać na sprzęcie - stracisz na serwisie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Tera to ja śmigam jakimś gównem z auchana ; / ale nawet sie trzyma ; d może coś w tym stylu co o tym myślicie http://www.allegro.pl/item1064561536_merida_matts_10_v_2010_velmar_piastow_gratis.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borscik2 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Lvkas Ci powiedział też o hexagonie. Osobiście go nie polecam- z jakiego powodu otuż dlatego że szybko w nich lecą suporty(korby). Mój brat właśnie ma i przez pierwsze 3 lata tylko jeździł a teraz musiał wymieniać cała korbę bo tak była zjechana. Co do leveli polecam bardzo dobre. Sam mam i jestem zadowolony Oczywiscie mówie tu tylko o krosie gdyż jest w przestępnej cenie na dobrym osprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Lvkas Ci powiedział też o hexagonie. Osobiście go nie polecam- z jakiego powodu otuż dlatego że szybko w nich lecą suporty(korby). Mój brat właśnie ma i przez pierwsze 3 lata tylko jeździł a teraz musiał wymieniać cała korbę bo tak była zjechana. Co do leveli polecam bardzo dobre. Sam mam i jestem zadowolony Oczywiscie mówie tu tylko o krosie gdyż jest w przestępnej cenie na dobrym osprzęcie Przez jeden element przekreślasz cały rower , mi korba (FSA) w Hexagonie V6 2008 poleciała po ok. 650km, ale to nie mam się czemu dziwić bo to za co zapłaciłem to dostałem, w Level`ach też cudowne korby nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 A dacie mi jakieś Propozycje rowerów i wymienicie +/-? A i jeszcze na jakie patrzeć Osprzętowanie <full ALIVIO takie co zobaczyłem mają prawie wszystkie Kross level>. A co sądzicie o firmie Merida ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 ... A co sądzicie o firmie Merida ? Nic do firmy nie mam, ale marketing, płacimy sporą marżę za samą naklejkę, według mnie do 2000zł nie warto zwracać na tą markę uwagi (ale to moja opinia), ponieważ inne firmy oferują nam lepszy stosunek cena/jakośc np. Unibike, Kross, Kellys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Chyba wybiorę krossa level 2 , pośmigam po mieście i popatrze w różnych sklepach rowerowych moze znajde za jakies1000zł ten rower. A co sądzicie o takim sprzęcie http://allegro.pl/item1077970745_rower_gorski_unibike_fusion_21_alivio_fsa.html ??? Może ktoś zna jakieś ciekawe sklepy rowerowe w Białymstoku? A i jeszcze jak dopasować ramę i na co patrzeć przy wyborze roweru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zdecydowałem się na Meride Matts 40 myślę ze posłuży mi parę dobrych latek ; d Ale dzieki za wszystkie info. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.