hexagon5800 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam mam zamiar zmienić tym razem w moim rowerku korbę z jakiegoś romet`a na SLX`a . Więc moje pytanie jest następujące jak sprawdzić czy taka korba będzie pasować dodam , iż rowerek jest z 2007 i korbę którą chcę kupić posiada w zestawie suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Napisz jaką konfigurację blatów miała Twoja korba. Np 44x32x22 czy inną. Ile przejechane ma łańcuch i kaseta, bo niewiadomo czy zużyty łańcuch nie zakatuje Ci nowych koronek w korbie. Jaką masz przednią przerzutkę z przodu, bo przecież też nie wiadomo czy obsłuży tą korbę. Jakie koronki ma mieć ten nowy slx 44-32-22T czy 48-36-26T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexagon5800 Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 korba teraz ma 42 zeby na najwiekszej zebatce , kaseta i lancuch sa prawie nowe okolo 60 km przejechane , dopiero po wymianie ( lancuch jest hg73) , przerzutka jest deore przystosowane do 44 zebow na najwiekszej . tylko moje pytanie to najwazniejsze czy ta korba z suportem bedzie pasoac do calej reszty ( szerokoci muf , ramion ) . rower jest z nizszej polki a jednak chce wlozyc cos troche jepszego . chodzi mi przede wszystkim o zgranie korba->rama->suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Korba pasuje zarazem do ram z mufą 68 jak 73 mm, są do tego specjalne podkładki. Do suportu np 68 mm zakładasz 2 podkładki od strony zębatek 1 z lewej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexagon5800 Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 czyli nie zaleznie od ramy bedzie na pewno pasowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Tak. Będzie pasować zarówno do mufy 68 jak 73. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexagon5800 Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 temat to zamkniecia ! juz dawno ja mam i sprawuje sie swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.