nowacki1992 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Posiadam Szosę nie wiem jakiej marki i modelu gdyż rower ma z 30 lat dostałem go od wujka. Rower prawie cały został odrestaurowany (tylko nie pomalowana rama która jest dla mnie za mała). Chciałem zakupić druga szosę odpowiednią pod mój wzrost 195cm a tą zostawić jako pamiątkę i do rzadszej jazdy. I teraz moje pytanie co sądzicie o tej szosie Zadałem pytanie sprzedawcy odnośnie ramy i powiedział że jest idealna na wzrost 185-190cm i że na 195 cm też będzie dobra. Oprócz tego że jeżdżę na rowerze to za bardzo się na nich nie znam dla tego proszę was o pomoc czy ten rower będzie dobrym wyborem.
pawelsystem Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 65 to sporo i widać po zjeciu ze to wielka rama ale przyznaje się bez bicia ze taka rozmiarowka jest poza moją skalą (rozchodzi sie ze nie wiem na jaki wzrost) według tabelki bb to 66 jest na 98cm nogi
nowacki1992 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Wielkie dzięki za szybka odpowiedz a mógł byś coś powiedzieć na temat osprzętu czy jest w miarę dobry jak za takie pieniądze. A i jeszcze jak się mierzy długość nogi wiem że głupie pytanie ale nie wiem skąd dokąd powinno się mierzyć.
Elo78 Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Stań przy ścianie , włóż między nogi książke tak żeby dotykała krocza i górna krawędź zaznacz na ścianie, oto masz długośc nogi. Jeśli byś kupił ten rower to przygarne chętnie z tego niego widelec
nowacki1992 Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Napisano 27 Czerwca 2010 Rower zakupiony jak na razie jestem zadowolony chodź mam jeden problem oponki miały wystarczyć na 1 tys. km. niestety podczas jazdy pękła mi przednia dętka wraz z oponą. Dziura jest tak duża że mały palec wszedł by do końca paznokcia. Co się okazuje po wyjęciu dętki w kole 28 cali siedziała dętka bodajże 26 cali. I teraz mam dylemat bo musze wymienić oponkę z przodu wraz z dętką i nie wiem co kupić. W rowerze były wspaniałe oponki Continental grand prix 3000 i teraz chce zakupić coś na czym będzie mi się równie przyjemnie jeździło jak na nich ale żebym mógł również korzystać z nich przez kilka lat rowerem robie maksymalnie w ciągu roku około jednego tys. km. Zastanawiam się właśnie nad Schwalbe DURANO S ale nie wiem czy będę tak zadowolony jak z tych Continentalów proszę o pomoc bo ja juz nie wiem co kupić. A i jeszcze jedno pytanie czy jest duża różnica między tymi Durano S a Ultremo R.1 która jest bardziej wytrzymała?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.