Skocz do zawartości

[allegro] Wycofywanie wszystkich ofert w ostataniej minucie

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no jasne, że nie jest. Mógłby zaznaczyć na Allegro, że wystawił też w innych mediach, ale byłoby to niezgodne z regulaminem Allegro. To co zrobił z resztą i tak jest niezgodne. Jeśli bym był licytującym i nie widział ogłoszenia na Forum to bym się lekko zdenerwował, więc człowieka nie bronię, tylko mówię, że sprawa ma kilka końców.

Sam miałem podobną sytuację ostatnio. Obserwowałem aukcję kół 24" na dobrej piaście wielobiegowej i tylko na niej mi w tej aukcji zależało. Aukcja oczywiście BCM i jak pod koniec była stawka 5,50 to nagle się kółka popsuły.

Trzeba było napisać, że weźmiesz choćby nie wiem jakie były zepsute :P wtedy to by chyba nie zepsuł przed wysyłka, a jak nawet to i tak byłby w plecy i dobrze :P

A tak ogólnie to mi się taka sytuacja nigdy nie zdarzyła, bo kupuję zawszę kup teraz i nowe przedmioty u gościu, którzy mają duuuużo pozytywów i jeszcze ani razu na szczęście się nie zawiodłem

Taaak, ale tematu na forum to już nie raczyłeś obejrzeć. Napisał w temacie, że może sprzedać od ręki, co też pewnie się stało.

Hm, ale w opisie aukcji nie ma słowa o możliwości zakończenia przed czasem, za to istnieje taki dopisek:

Po zakończeniu aukcji proszę o kontakt. Nie odwołuję ofert! Preferowany i mile widziany odbiór osobisty. Istnieję możliwość dowozu roweru do Warszawy, Łodzi i okolic za opłatą 50zł. Z uwagi na gabaryty sprzętu, wysyłka kurierem kosztuję 130zł

Każdy kij ma dwa końce. Niesatysfakcjonująca dla sprzedającego cena to jedno, dogadywanie się poza Allegro to drugie. Tak prawdopodobnie było w przypadku tego R7. Kolo wystawił akcję, nawet dał cenę minimalna, a jednocześnie prawdopodobnie dogadał się z kimś, być może właśnie z ogłoszenia na forum l-b. Lub tez ktoś złożył mu propozycję poprzez Allegro, typu" "daję od ręki tysiaka". Sam niekiedy coś wystawię na Allegro i niemal przy każde aukcji padają durne pytania: "za ile od ręki?". Nawet nie odpowiadam takim cwaniakom.

Swoja drogą, kiedyś istniał portal www.wycofa.pl i przed licytacją można było sobie sprawdzić czy sprzedawca jest poważny, czy też moze jest zwykłym g#wnairzem u którego nie warto licytować. Dwa lata temu wielkie A. zablokowało IP tego portalu i dane nie są aktualizowane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...