Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Do 70 zł max

Magik2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuje zabezpieczenia na rower do 70 zł max . Co w tej cenie będzie najlepszym rozwiązaniem? Bo chyba taka zwykła linka to nie bardzo...

Napisano

Proponuję zachować te pieniądze, uzbierać i zakupić w późniejszym czasie U-Locka Kryptonite Evolution Series 4, a nie kupić tańszy badziew.

Napisano

Tak jak mówiłem mam na to max 70 zł i ani gorsza więcej, więc chciał bym wiedzieć co w tej cenie jest najlepsze

ps. Skoro pisze ze max 70 i podaje jeszcze linki więc chyba nie mysle o dozbieraniu na inne...

Napisano

Wiem, że masz max 70 zł, ale te wszystkie łańcuchy można nożycami przeciąć. Nie wiem co za problem włożyć kasę do świnki-skarbonki i uzbierać.

Napisano

Ten problem, że zapięcie muszę mieć na za jakieś 3 tygodnie już bo wyjeżdzam rowerem, a 70 zł i 180 na to co podałeś to różnica 110 zł i w 3 tygodnie tyle nie uzbieram, więc szukam coś w granicach 70 zł, zresztą cały mój rower jest warto 700 a to zapięcie 200..

Napisano

Mimo, że "tymi ręcami" takiego przeciąłem, to będzie solidniejszy, od tych łańcuchów. Na minus trudniej się przypiąć w nietypowych miejscach.

Pamiętaj też o odpowiednim przypinaniu się. Najlepiej za rurę podsiodłową i tylne koło, tak żeby zamek "chował się" w szprychach. Staraj się, żeby zapięcie było wysoko, bo wtedy trudniej się zaprzeć o ziemię nożycami. Ja miałem okazję używać 75cm (chyba, nie mierzyłem) i musiałem oprzeć je o ziemię i solidnie naprzeć całym ciężarem. Być może ktoś silniejszy dałby radę i samymi ramionami lub opierając o udo. Jednak trochę pary trzeba mieć (lub dłuższe nożyce, ale wtedy nie mieszczą się w reklamówkę ;) ).

Jeżeli zdarzyłoby się, że zapięcie będzie miało klucze rurowe, to od razu odsyłaj do sklepu.

Napisano

Tu pisze, że klucze są jakieś płaskie . Czy to dobrze?

ps. nie znam sie na tym

Skoro Zekker napisał, że jak klucze będą okrągłe to masz odesłać, znaczy to, że ma mieć zapięcia na klucze płaskie. A klucz płaski to taki jakim otwierasz drzwi, taki typu Yale.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli płaskie, czyli takie z otworami na zapadki z obu stron to dobrze, zdecydowanie trudniej je otworzyc wytrychem (trzeba uzyc 2 wytrychow co jest dosc klopotliwe) od tych ze zwyklym kluczem lub z okrągłym (nie te gerdowskie ktore sa b. trudne do otwarcia tylko takie z otworami w jednym poziomie :().

Aczkolwiek o ile zamek może być mega wytrzymały o tyle złodziej może przeciąć ogniwo, czego nawet najmocniejszy zamek nie utrudni.

EDIT. Jeśli mówimy o Yale to jest to chyba najłatwiejszy zamek do otwarcia :D

Napisano

Czyli jak brać to tego U-Locka . Szkoda tylko, że jest słaby w praktyce, chodzi mi o to, że trudno jest rower przypiąc nim do czegoś . Łańcuch był by w tym lepszy , no ale jak jest gorszy pod względem zabezpieczenia wiec jednak ten U-Lock.

• Mod Team
Napisano

jeżeli te płaskie klucze to takie podwójne Yale, to możesz brać zasadniczo wszystko co ma zapadk z 2 stron dość ciężko otworzyć wytrychem, do tego nagrubsze pręty ze wszystkch zabezpieczeń w tym temacie. Ten kryptonite powinien być ok, do tego to wersja LS, czyli przedłużona, więc przypięcie roweru za ramę, koło i np. do latarni nie powinno być kłopotliwe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...