sEs Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Hej =] Idzie lato więc, postanowiłem odchudzić mojego cube'a , będe wdzięczny za każdą propozycje zmianiy Oto on : Rama: Alu Superlite 7005 Double Butted, RFR-Geometry Widelec: Rock Shox Reba SL 100mm Poploc Hamulce: Formula Oro K18 180/160mm Korby: Shimano Deore FC-M532 Wkład suportu: Shimano Deore Hollowtech II Manetki: Shimano Deore SL-M530 Rapidfire Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772 Shadow Przerzutka przód: Shimano SLX FD-660 Kaseta: Shimano HG50 9-Fach 11-32 Łańcuch: Shimano HG53 Piasty: Shimano Deore Disc Obręcze: Alexrims ZX24 Opony: Schwalbe Nobby Nic / Racing Ralph 2,25" (2 kmplt. Maxxisy Detonator 1.25) Dętki: Schwalbe / Michelin C4 Mostek: Easton EA 30 Oversized Kierownica: Easton EA 30 Lowriser Oversized Sztyca: Easton EA 30 31,6mm Stery: FSA No. 10 semiintegriert Chwyty: Cube double duometer Siodło: RFR Natural Shape 0.1M Pedały: Shimano PD-M520 Rogi : PRO SL Waga całkowita 11,8 kg Mój budżet to około 1000 zł Najpoważniej myślałem o wymianie kół, i jeszcze kiery na prostą Linki mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 do wymiany kolejno kola, naped, rama, rurki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Dzięki za szybko odpowiedź A jakieś konkrety z tymi kołami co polecasz do 1000 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ile wazysz i co wyczyniasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ważę około 70 kg a jeżdżę typowo XC - czasami asfalt, leśne ścieżki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Odezwie się ktoś ? Trochę szukałem i znalazłem np. Crosstrail trochę przekraczają mój budżet Dt swiss onyx fulcrum 5 mavic crossride trochę tańsze ale wiele dobrego słyszałem o tych kółkach Jak coś to mocowanie tarcz na 6 śrub A na przyszłość mówiąc napęd miałeś na myśli pewnie głównie korbe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 novatec d711/712, dt champion/comp tyl, dt comp przod, maviki w zaleznosci od zasobnosci portfela - sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.