fotodawido Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 mam natomiast taki problem ze po wysilku ostatnio po przejechaniu 63 km w zroznicowanym terenie, po przyjezdzie do domu po chwili wystepuja u mnie dreszcze jest mi tak zimno ze nie moge wytrzymac i prawie ze ustac na nogach. Czy konieczne jest zrobienie jakis badan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Ostatnio czyli podczas tych kilku dni kiedy było ponad 30 stopni? Może odwodnienie i/lub za dużo słońca wraz z nieosłoniętą głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 wlasnie nie, bylo ok 25-28 stopni, na glowie kask.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 a co i ile piles, co jadles i ile czasu przed jazda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wood Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ja bym obstawał przy jakiejś pochodnej od przewiania.. zapalenie może jakieś.. ? swoją drogą kwiaty zaczynają pylić, nie masz uczulenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 wlasnie o to chodzi ze malo cos pije, podczas jazdy czuje jak usta mi pierzchna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 no to cza isc do lekarza po recepte na zgrzewke wody wysokomineralizowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 GDY masz uczucie pragnienia w ustach to juz oznaka tego, ze jesteś odwodniony. najlepiej sączyć sobie co 15 min pare małych łyczków niezależnie od tego czy chce cisie pić czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wood Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 do wypowiedzi 'gdy' lub nawet trzymać tą wodę w ustach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 no to cza isc do lekarza po recepte na zgrzewke wody wysokomineralizowanej Dobre 28 stopni to już temperatura, przy której trzeba pić częściej i więcej. Nawet jak się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 ja bym obstawał przy jakiejś pochodnej od przewiania.. zapalenie może jakieś.. ? swoją drogą kwiaty zaczynają pylić, nie masz uczulenia? Pochodna od przewiania? Czy to ma cos wpólnego ze stawianiem baniek ? Moim zdaniem to objawy odwodnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Objawy odwodnienia albo niskiego cukru. Mi po dluzszych treningach tez jest zimno, oczywiscie nie w 30 stopniach, wtedy czuje mniej wiecej komfort . W pol godziny po zjedzeniu czegos weglowodanowego to mija. Natomiast odwodnienie (choc czasem wracalem do domu niezle przesuszony) nigdy takich objawow nie wywolywalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jeśli to nie malaria, to odwodnienie Chociaż rzeczywiście dość silne objawy, ale każdy ma inaczej. Jak będziesz jadł i pił racjonalnie, a nie przejdzie, to wtedy badania jak najbardziej. Co do alergii - mam sam i nie słyszałem o takich objawach, ani nie doświadczyłem. Być może o czymś nie wiem, to możecie mnie oświecić. Dreszcze to mogłyby być przy wstrząsie, ale wtedy kolega by pisał z komputera na pogotowiu. Pylenie - tak, trwa gdzieś od stycznia Zależy od uczulenia, ale od kiedy śnieg schodzi to ciągle włączają się kolejne gatunki, że często trudno określić, na który jest reakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Wydaje mi się, że lekki wzrost temperatury ciała i z tym związane uczucie zimna jest normalną reakcją po dużym wysiłku fizycznym, ale po zjedzeniu energetycznego posiłku albo po odpoczynku powinno samoistnie ustać. Jeśli jednak jest to u ciebie tak silna reakcja, że aż nie możesz ustać na nogach ani niczym się ogrzać, to chyba lepiej wybrać się na badania. Zawsze lepiej - jak to mówią - "dmuchać na zimne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Susiedka Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Może tak i jest, jak pisze mój poprzednik. Kolega się spocił i zamiast się przykryć po zatrzymaniu, to dygotał z powodu zimna. Konia też się przykrywa po biegu i wyciera. A mi osobiście najlepiej się jeździ w temperaturze 5-10 stopni, jest akurat tak, że ciało się nie przegrzewa. Do tego jeżdżę w sandałach też ze względu na potrzebne chłodzenie i wtedy jest dobrze, a 28 stopni to już jest upał, chyba że się robi tylko zjazdy, to jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.