Majkel Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 hej za 2tyg. (26.06) wybieram się ze znajomym rowerkiem na Bałkany. w planach Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra i być może Serbia. nigdy w tamtych rejonach nie byłem i nie wiem co warto zobaczyć... na razie plan jest taki: - pociągami pod granicę Węgierska i przejazd do Chorwacji zaliczając Balaton, ewentualnie pociągami pod granicę Chorwacji (nie wiem czy można na Węgrzech przewozić rowery pociągiem, nie będziemy ich składać...) - Jeziora Plitvickie - dojazd nad wybrzeże w okolicach wyspy Krk lub Rab - przelot wybrzeżem (trasą 8), w tym - Zadar, park narodowy Krka, Sibenik, Trogir, Korcula, Dubrovnik - klasztor w Ostrogu - Durmitor - Biokowo no i nie wiem gdzie jeszcze jechać łącznie na wszystko mamy 26 dni. ewentualnie może ktoś by chciał dołączyć w tym czasie? (wiem, że trochę późno...) zawsze by było raźniej jakby jeszcze 1-2 osoby jechały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
themoon Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, Gdzieś na forum przeczytałem że miałeś w planach wyprawę na Bałkany rowerem. I jak udało się? Może masz gdzies opis wyprawy. W czerwcu 2011 wybieramy się we 2-4 osoby aby pojeździć po górach Chorwacji. Może się uda juszcze skoczyć do Czarnogóry. Kuszą mnię okolice kanionu rzeki Pivy i Tary. Daj znać. Może miałbys dla nas jakieś wskazówki. Na bałkanach byłem trzy razy (2xChorwacja i raz Czarnogóra) ale na rowerach jeszcze nigdy. Chciałbym bardziej poruszać się bocznymi drogami - z dala od samochodów. Pozdrawiam moon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.