Skocz do zawartości

[koło] nowe tylne koło dla dziewczyny

gad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedy swój rower miałem uszkodzony jeździłem na rowerze żony, no i przy moich 114 kilo niestety tylne koło zaczeło to odczuwać. Orginalne koło w SCOTT YECORA to jakies podstawowe ALEXRIMS na piaście SCOTT COMP (raczej słabej jakości. Kaseta lata na boki, podobno pada jakieś sprzęgiełko. Przerzutka tylna ACERA zaczyna kaprysić ( słaba sprężyna) Koło nie musi być bardzo mocne, żona jezdzi raczej sporadycznie a ja mam swój rower naprawiony.

I jeszcze koło powinno być srebrna (aluminium) takie jak przednie.

Napisano

Prosta sprawa :icon_mrgreen: Piasta tylna Acer/altus/alivio (w zależności co tańsze), szprychy DT champion, obręcz jakakolwiek pod kolor. Do sporadycznego używania każda obręcz alu firmowa się nada bez wzgledu na to jak się będzie nazywać. Ceny sprawdź na alledrogo a kosz zaplecenia w lokalnym sklepie. Nie będzie to droga inwestycja ani problematyczna sprzętowo. Zwróć uwagę na gotowe koła, które też można kupić na aukcji. Czasami wychodzi lepiej niż w sklepie za rogiem :thumbsup:

Napisano

Czy w 150 zł razem z kasetą zmieszcze się ?

Zależy gdzie będziesz kupował, ale powinno się udać. Posprawdzaj poszczególne komponenty w sieci to będziesz mieć realną cenę zestawu :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...