Skocz do zawartości

[rower] Giant TALON 2 DISC, Merida Matts TFC XC 500-D czy Trek 6000?

mstrzele

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Na wstępie chciałbym się z Wami przywitać. Do tej pory przeglądałem anonimowo forum, ale nadszedł czas uzyskania od Was porady. :icon_mrgreen:

Zastanawiam się nad kupnem nowego roweru. W swoich rozważaniach uwzględniam na razie trzy modele:

Prześledziłem podobne tematy na forum i nie znalazłem jednoznaczniej odpowiedzi. Przeczytałem też test tej Meridy i Gianta z bikeBoarda (chyba marzec 2010), ale dalej nie wiem który wybrać. Najmniej opinii znalazłem o ww. Treku. Ważę około 90 kg, a rower będzie użytkowany do dłuższych wypadów, mało zjazdów, bez skakania.

Osprzęt wszystkie rowerki mają raczej podobny (oprócz przedniej przerzutki Gianta i amortyzatora Treka), więc najbardziej rozchodzi się o geometrię ramy (a na geomteriach ram kompletnie się nie znam).

Wyraźcie swoje opinie! Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

Nie dam ci jednoznacznej odpowiedzi, sprzętowo najlepiej chyba wypada merida. Ale jak już celujesz w rower do 3 kółek to polecam unibike expert http://www.unibike.pl/expert.html - raczej bezkonkurencyjny w tej cenie. Czy musi to być góral? jakiś teren, wyścigi, maratony? A może wolał byś jakiegoś krosa? Skoro planujesz dłuższe wycieczki: pełne sakwy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...