Skocz do zawartości

[1600-1800] FR lekki DH

ench

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka ;)

Rozglądam się od dłuższego czasu za rowerem, który da radę w lesie. Nie jakaś ostra jazda. Na początek muszę wyrobić sobie trochę techniki. Czy prodigy 9.81 da radę w lesie? Nie mówię tutaj o masie korzeni, czy kamyków. Ścieżki, jakieś ostre zakręty :) Jeżeli nie dałby rady to jest coś co polecacie? Nie widzę problemu żeby rower złożyć, tak więc możecie dać nawet i pojedyncze części. W zasadzie bardziej by mi to odpowiadało bo mógłbym kolorystycznie sobie wszystko dobrać. Zdecydowałem się na wolnobieg jednak. Tak więc proszę o konkrety. Nie wszystkie części muszą być bardzo dobre. Mogą być słabsze bo w połowie wakacji postaram się je wymienić. Przede wszystkim proszę o odpowiedź na pierwsze pytanie. Kapcie od razu bym zamówił szersze do lasu. Budżet w graniach 1600-1800zł. Proszę o szybką odpowiedź.

Chodziło mi o to, czy Prodigy 9.81 dałby radę też w lesie. Bo mam trochę lasów kawałek od domu, w nich mniejsze i większe hopy. Stąd pytanie, czy Prodigy wytrzyma na początek niezbyt ostrą jazdę po lasach. Zdaję sobie sprawę, że jego przeznaczeniem jest dirt/street. Jednak zamierzam trochę w nim zmienić w najbliższym czasie. Jeżeli nie to jakieś propozycje mile widziane :P Już zrozumiałe jest?:)

Mógłby :P

Do DH czy FR to nie ten Prodigy, który jest nota bene do zupełnie innego rodzaju jazdy i innego terenu, a full z dużym skokiem z tyłu, pancerną ramą, osiami sztywnymi 20, heblami hydro, wzmacnianymi felgami, chaindogiem itp itd...ale po co Ci to? sam piszesz że ma być w miarę spokojnie (na razie).

Jak chcesz wyrwij jakiś używany np na Allegro, trafiają się niezgorsze w okolicach 2000-2500.

Ciebie de facto interesuje XC/Enduro, i w tym segmencie bym szukał.

Za te pieniadze full tylko używka, poza tym na początek wziąłbym dobrego hardtaila. Choćby Kone Hoss. Co prawda w najnowszej ofercie Kony go nie ma, ale są zapasy magazynowe. Zanim go zamęczysz, zam sie umeczysz :)

Zdecydowałem się na wolnobieg jednak.

w00t?

Mówiąc poważnie, to wybij sobie z głowy wolnobieg do tego co chcesz robić, bo to rozwiazanie które ma przykrą właściwość gięcia tylnich osiek...obecnie spokojnie za niewielkie pieniądze kupisz piasty na kasetę.

No tylko z taką Kona to raczej nie pojadę na żadne hopy :icon_lol: Nie wykluczam kupna używki bo wiem, że z moim budżetem nie mogę oczekiwać wielkiej rewelacji. Jednak z drugiej strony nie jest mi ona teraz potrzebna na sam początek. A gdyby kupić jakiegoś używanego Street Fightera i od razu wprowadzić poprawki?:P Niżej ten Street Fighter. Siodła mam z 3 w domu więc nie byłoby żadnego problemu. Pozostałoby mi 600zł, w tym jakiś kask liczę 250zł, więc liczę 350zł +/- na wprowadzenie poprawek.

http://www.allegro.pl/item1054279985_dartmoor_street_fighter_drop_off4_ns_octane.html#

NIE :P

Ten Dartmoor nie słuzy do tego co chcesz robić w lesie...

Ciebie interesuje coś w ten deseń panie hopek :icon_lol:

http://allegro.pl/item1067386618_specialized_big_hit_marzocchi_66_fox_vanilla_dh.html

NIE :P

Ten Dartmoor nie słuzy do tego co chcesz robić w lesie...

Ciebie interesuje coś w ten deseń panie hopek :P

http://allegro.pl/item1067386618_specialized_big_hit_marzocchi_66_fox_vanilla_dh.html

A dlaczego?

Bo chcesz żyć, być całym i zdrowym, itp itd.

Chyba ze się bawisz w dirt / street, ale z tematu wynika ze raczej nie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...