browaros Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 Witam, postanowiłem kupić w najbliższym tygodniu jakiś rower mtb. Jeździć będę rekreacyjnie,w weekendy (mieszkam na jurze wiec górki pagórki lasy itepe)czy do pracy gdy jest ładna pogoda, aż grzech wsiadać w auto. Przewertowałem już wiele stron tu na forum + dziesiątki ofert i mam jeszcze większy mętlik w głowie niż wcześniej. Myślałem o Kross Hexagon V4, którejś z Merid,widzę ze polecacie Unibike. tutaj jeden z przykładowych linków do roweru o jakim myślałem http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=104&id=926 . Mam 171cm wzrostu 60 kg wagi więc pewno rama około 19' . Proszę o porady i najlepszą opcję wg Was, pozdrawiam
browaros Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Napisano 12 Czerwca 2010 może byłby ktoś tak uprzejmy i napisał kilka słów pomocnych
Classified Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 Witaj, Hmm powiem Ci tak, w tej cenie Matts ewentualnie Level a2 / hexagon, Pomyśl nad modelami Kalahari Meridy, moimz daniem lepsze niż MAtts. Poziom podobny cenowo i jakościowo, Ogólnie co do szukania roweru w tej cenie: Do takiej jazdy jak chcesz amortyzatory Suntour wystarczą w zupełności, hamulce v-brake również - najlepiej jakby nie były no-name, pewnie będa Tektro ew. Promax - ok. Z tanimi amortyzorami RST bywa czesto różnie. Od taniego Spinnera, Ballistic i innych uciekać. Grupy przerzutek Acera i Alivio, nie Tourney. Fajnie jakby rower miał komplet przód-tył z tej samej grupy ale różnie z tym bywa... Rama hmm tu szału nie będzie, wszystko to alu o podobnej jakości.
Fenthin Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 Jak już pisałem w tym temacie: http://www.forumrowe...unibike-pomocy/ możesz się jeszcze zastanowić nad Unibike Fusion. Droższy od Meridy o 60zł, a posiada lepszy osprzęt. Radzę Ci przymierzyć się do ram o kilku rozmiarach, bo tabelki tabelkami, ale każdy ma inne preferencje. Przykładowo ja ze swoimi 172cm jeżdżę na 17" (na Fusionie zresztą xD), a znam osoby o podobnym wzroście jeżdżące na większych ramach.
browaros Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Dzięki, zastanowię się nad tym unibike również. z linku który podałeś w tamtym temacie wynika, że jest nawet tańszy akurat promocja. Przejade sie do sklepu w tym tygodniu i zobaczę co z tego będzie zależało by mi też żeby była blokada na amor, ale to pewno posiadają te rowerki.
Mod Team michuuu Napisano 13 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2010 Rama 19" może być za duża, chyba że masz podwozie jak top modelki - do piersi. Ja 176cm na ramie 19" mam trochę za mały prześwit do górnej rury. Najlepiej dosiąść i sprawdzić przed zakupem.
browaros Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Napisano 14 Czerwca 2010 więc tak: podzwoniłem,popytałem i niestety dealerów Unibika blisko mojej miejscowości nie ma. Ani Zawiercie, ani Będzin. Jedynie oddalone o 40 km Katowice lub Częstochowa, a jakoś nie widzi mi się potem w razie serwisu tam wybierać... W Będzinie mogę dostać Krossy, w Zawierciu Author/Kellys. Hmm....
browaros Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Napisano 17 Czerwca 2010 nie moge zedytować wiec musze pisać ponownie: jednak postanowilem troszke jeszcze dolozyc i teraz wybór pada na Kross Level A2 bo niestety unibike wszedzie daleko ode mnie a nie chce kupowac przez neta i placic za serwis potem dodatkowo. Ale przechodzilem sobie akurat i wszedlem do sklepu gdzie sa gianty i meridy i mi facet wciskał Giant Rincoc za 1350 zł. Na co mam sie zdecydować? Kross/ Giant czy jeszcze co innego? prosze doradźcie mi w tym momencie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.