Skocz do zawartości

[rower] do ok. 1100-1200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, postanowiłem kupić w najbliższym tygodniu jakiś rower mtb. Jeździć będę rekreacyjnie,w weekendy (mieszkam na jurze wiec górki pagórki lasy itepe)czy do pracy gdy jest ładna pogoda, aż grzech wsiadać w auto. Przewertowałem już wiele stron tu na forum + dziesiątki ofert i mam jeszcze większy mętlik w głowie niż wcześniej. Myślałem o Kross Hexagon V4, którejś z Merid,widzę ze polecacie Unibike. tutaj jeden z przykładowych linków do roweru o jakim myślałem http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=104&id=926 . Mam 171cm wzrostu 60 kg wagi więc pewno rama około 19' . Proszę o porady i najlepszą opcję wg Was, pozdrawiam :rolleyes:

Napisano

Witaj,

Hmm powiem Ci tak, w tej cenie Matts ewentualnie Level a2 / hexagon,

Pomyśl nad modelami Kalahari Meridy, moimz daniem lepsze niż MAtts.

Poziom podobny cenowo i jakościowo,

Ogólnie co do szukania roweru w tej cenie:

Do takiej jazdy jak chcesz amortyzatory Suntour wystarczą w zupełności, hamulce v-brake również - najlepiej jakby nie były no-name, pewnie będa Tektro ew. Promax - ok. Z tanimi amortyzorami RST bywa czesto różnie. Od taniego Spinnera, Ballistic i innych uciekać.

Grupy przerzutek Acera i Alivio, nie Tourney. Fajnie jakby rower miał komplet przód-tył z tej samej grupy ale różnie z tym bywa...

Rama hmm tu szału nie będzie, wszystko to alu o podobnej jakości.

Napisano

Jak już pisałem w tym temacie: http://www.forumrowe...unibike-pomocy/ możesz się jeszcze zastanowić nad Unibike Fusion. Droższy od Meridy o 60zł, a posiada lepszy osprzęt.

Radzę Ci przymierzyć się do ram o kilku rozmiarach, bo tabelki tabelkami, ale każdy ma inne preferencje. Przykładowo ja ze swoimi 172cm jeżdżę na 17" (na Fusionie zresztą xD), a znam osoby o podobnym wzroście jeżdżące na większych ramach.

Napisano

Dzięki, zastanowię się nad tym unibike również. z linku który podałeś w tamtym temacie wynika, że jest nawet tańszy ;) akurat promocja. Przejade sie do sklepu w tym tygodniu i zobaczę co z tego będzie :P zależało by mi też żeby była blokada na amor, ale to pewno posiadają te rowerki.

• Mod Team
Napisano

Rama 19" może być za duża, chyba że masz podwozie jak top modelki - do piersi. Ja 176cm na ramie 19" mam trochę za mały prześwit do górnej rury. Najlepiej dosiąść i sprawdzić przed zakupem.

Napisano

więc tak: podzwoniłem,popytałem i niestety dealerów Unibika blisko mojej miejscowości nie ma. Ani Zawiercie, ani Będzin. Jedynie oddalone o 40 km Katowice lub Częstochowa, a jakoś nie widzi mi się potem w razie serwisu tam wybierać... W Będzinie mogę dostać Krossy, w Zawierciu Author/Kellys.

Hmm....

Napisano

nie moge zedytować wiec musze pisać ponownie: jednak postanowilem troszke jeszcze dolozyc i teraz wybór pada na Kross Level A2 bo niestety unibike wszedzie daleko ode mnie a nie chce kupowac przez neta i placic za serwis potem dodatkowo. Ale przechodzilem sobie akurat i wszedlem do sklepu gdzie sa gianty i meridy i mi facet wciskał Giant Rincoc za 1350 zł. Na co mam sie zdecydować? Kross/ Giant czy jeszcze co innego? prosze doradźcie mi w tym momencie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...