zgubilembulke Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Kupiłem sakwy MSX Mainstream SL55 i również polecam, nie miałem jeszcze okazji przetestować w terenie, przynajmniej idealnie pasują do bagażnika Crosso, są ogromne, jakość wykonania bez zastrzeżeń, szkoda tylko, że ostatnio cena lekko skoczyła, z 267 na 278, ale i tak polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl3 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Bagażnik będzie pasował raczej każdy. Ja mogę polecić Author ACR 25. Przetestowany i sprawdzony z resztą możesz przeczytać jego test tutaj A ja mam wybór między TYM, a TYM, z tym że w drugim przypadku producent pisze o zastosowaniu do ram do 22'' a moja kobyłka ma 23'' Ja używam modelu SL czyli rolowany z klapką i szczerze polecam dopłacić do niego bo jak masz coś większego do przewiezienia to nie rolujesz tylko przykrywasz klapką przez co i pojemność się zwiększa. Test tych sakw możesz przeczytać tutaj Podjąłem decyzję o kupnie SL, więc zostaje tylko bagażnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Odkopuje Na 3 dniową wycieczkę wystarczy mniejsza wersja ? Na pewno musi wejść , kurtka, bluza ,peleryna, spodnie ,długie , krótkie ,koszulka , ręcznik , woda , zestaw naprawczy i parę pierdół. Oczywiście mowa o MSX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Po dwóch latach użytkowania żałuję, że nie kupiłem ortliebów A poza tym kilka uwag. 1. Blaszki do mocowania haków przy bagażnikach crosso można albo wyprostować albo skrócić o oczko - wtedy problem z sakwami ortlieb/msx znika. 2. MSX są ciężkie. I w porównaniu z crosso dry i w porównaniu z ortliebami. W kontekście limitów wagi bagażu w samolocie to jednak ma znaczenie. 3. W wersji slr wyrobiły i się klamry zamykające sakwę - musiałem dorobić uchwyty. 4. Pogubiłem górne mocowania do zewnętrznych kieszeni, wystarczy trochę zahaczyć i tadam... 5. Obie sakwy przetarły mi się w dolnej części w miejscu, gdzie sztywny materiał jest przymocowany do plastykowej płytki usztywniającej. 6. W jednej z sakw rozlazły się nity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi