zgubilembulke Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Kupiłem sakwy MSX Mainstream SL55 i również polecam, nie miałem jeszcze okazji przetestować w terenie, przynajmniej idealnie pasują do bagażnika Crosso, są ogromne, jakość wykonania bez zastrzeżeń, szkoda tylko, że ostatnio cena lekko skoczyła, z 267 na 278, ale i tak polecam.
bazyl3 Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Bagażnik będzie pasował raczej każdy. Ja mogę polecić Author ACR 25. Przetestowany i sprawdzony z resztą możesz przeczytać jego test tutaj A ja mam wybór między TYM, a TYM, z tym że w drugim przypadku producent pisze o zastosowaniu do ram do 22'' a moja kobyłka ma 23'' Ja używam modelu SL czyli rolowany z klapką i szczerze polecam dopłacić do niego bo jak masz coś większego do przewiezienia to nie rolujesz tylko przykrywasz klapką przez co i pojemność się zwiększa. Test tych sakw możesz przeczytać tutaj Podjąłem decyzję o kupnie SL, więc zostaje tylko bagażnik
bigos97 Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Odkopuje Na 3 dniową wycieczkę wystarczy mniejsza wersja ? Na pewno musi wejść , kurtka, bluza ,peleryna, spodnie ,długie , krótkie ,koszulka , ręcznik , woda , zestaw naprawczy i parę pierdół. Oczywiście mowa o MSX
wojtasin Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Po dwóch latach użytkowania żałuję, że nie kupiłem ortliebów A poza tym kilka uwag. 1. Blaszki do mocowania haków przy bagażnikach crosso można albo wyprostować albo skrócić o oczko - wtedy problem z sakwami ortlieb/msx znika. 2. MSX są ciężkie. I w porównaniu z crosso dry i w porównaniu z ortliebami. W kontekście limitów wagi bagażu w samolocie to jednak ma znaczenie. 3. W wersji slr wyrobiły i się klamry zamykające sakwę - musiałem dorobić uchwyty. 4. Pogubiłem górne mocowania do zewnętrznych kieszeni, wystarczy trochę zahaczyć i tadam... 5. Obie sakwy przetarły mi się w dolnej części w miejscu, gdzie sztywny materiał jest przymocowany do plastykowej płytki usztywniającej. 6. W jednej z sakw rozlazły się nity.
Rekomendowane odpowiedzi