Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Oczywiście bez otworów wentylacyjnych tarczy Heh, stalowych krążków chyba by amerykanie nie zaakceptowali
Timon92 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Zestaw Elixir + Alligator Aries 160 nie mają takiego problemu, polecam.
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Timon, pod warunkiem, że wcześniej miałeś taki problem i zamiana go rozwiązała, bo jeśli nie to po prostu jesteś szczęściarzem
Timon92 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 A nie wiem, oryginalne tarcze od razu sprzedałem. O ile mi wiadomo to nie ma z nimi problemów, a też są używane z Rkami.
Logith Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Savage, myślę, że trzeba darowac sobie wojnę z Harfą bo i tak nic się tym nie zyska. Trzeba chyba wymienić tarcze i po problemie. Tylko na jakie ? -myślę o tych aligatorach i o Accent blade
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Ja jeszcze czekam na cud i kontakt ze strony Harfy... Ale jeśli ktoś faktycznie tam zadzwoni, to proszę się podzielić wynikami, ja chwilowo straciłem cierpliwość i poziom mojej irytacji sięga górnej granicy stratosfery, więc po prostu nie chcę nikogo obrazić i wyjść na tego złego tym bardziej, że do tej pory kontakt z Harfą miałem doskonały! Chyba faktycznie mam za wysokie ciśnienie, bo pogoda piękna a rower stoi... 200zł na tarcze? OK wsadziłem ponad 5kilozyla więc co mi tam, ale chciał bym mieć pewność, że to zadziała, bo rower kosztował mnie wiele innych przyjemności przez dłuuugi czas.
Logith Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Tak liczyłem, że tarcze to ok. 100 zł +/- (Accent Blade / Aligatory) A może wymienić tylko jedną tarcze, - na nowego avida? Idę teraz poprzemieniam może miejscami tarcze. Może z przodu ta tarcza która była na tyle nie będzie powodowała takie rezonansu. Ja już wydałem 4 kilozyla + i też mi się nie uśmiecha wydawać więcej, a mam jescze inne wydatki (napęd). Jak to przemienienie tarcz nic nie da, jutro zadzwonie do Harfy. Oczywiście pierw trochę pomedytuję
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Tak, ale... ja na półśrodki wydałem już tyle, że mogłem mieć te tarcze... Czasami taniej wychodzi drożej. Jak się uda za pierwszym strzałem to jest oszczędność, a jak nie to $$$ lecą, pewnie i tak skończę z nowymi hamulcami znając moje szczęście EDIT: Z forum MTBR wynika, że wymiana na nowe tarcze daje poprawę tylko chwilową, aż się nie dotrą, potem problem wraca. Poza tym, jedna tarcza G3CS kosztuje prawie tyle co komplet znacznie sztywniejszych XT.
Logith Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Odkręciłem tarczę, potem znów dokręciłem. Jak się poprawi pogoda to pod wieczór przejadę się i zobaczę. Wątpię jednak by tego nie było. Zamienić tarczy miejscami nie mogłem, nie było na to czasu i możliwości na dzisiejszy dzień. Czyli co, wymiana tarczy też nic nie da? @Odiemu pomogło, a tam na tamtym forum mówią, że nie? Mówiąc o tarczach XT macie na myśli te: http://allegro.pl/item1071995531_tarcza_shimano_xt_xtr_sm_rt75_3_rozmiary.html ? To w końcu one rozwiązują problem, czy nie?
Andrew Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Nie trudźcie się, szkoda zachodu. Wibracje są nieusuwalne. Należy zmienić tarcze na shimano, nie istnieje inne rozwiązanie. Kupcie chociażby RT-75. O ile tarcze G2CS można było wyszlifować jakimś pilnikiem, to G3CS nie. A tu fotka G3CS Solid Sweep. Ohyda.. http://www.bikerumor.com/wp-content/uploads/2010/02/new-avid-g3-solid-sweep-rotor1-450x600.jpg
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Sorki byłem nieprecyzyjny, miałem na myśli, że nowe tarcze AVID nie rozwiązują problemu. Zamawiam Shimano tak szybko jak to tylko będzie możliwe, albo wybiorę się do sklepu i dam znać czy pomogło, choć pewnie będzie potrzeba trochę czasu na dotarcie. No i faktycznie tych tarcz od AVID bym nie wsadził do mojego ślicznego roweru
Sorcerer Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 hmm, a moze by tak wstawienie cienkich ale stosunkowo twardych podkladek gumowych pod sruby tarczy/zaciskow? Ktos probowal?
Logith Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Andrew, Czy RT-75 (bo chyba innych nie ma na 6 śrub ? ) rozwiążą problem w 100%? Czy trzeba wymienić klocki. Moje Avid Juicy 5 jeszcze wiele nie przejechały więc klocki chyba mam dobre. No i kluczowe pytanie RT-75 czy może Accent Blade?
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 hmm, a moze by tak wstawienie cienkich ale stosunkowo twardych podkladek gumowych pod sruby tarczy/zaciskow? Ktos probowal? Raczej odpada, musielibyśmy natłuc tych podkładek gdzie się da ponieważ wibracje przenoszą się zarówno poprzez zacisk jak i poprzez oś koła, powstają na tarczy i wędrują aż po kierownicę. Nie wspomnę już o wytrzymałości tych podkładek, bo w końcu to hamulce, tak jak by trochę ryzykujemy życiem EDIT: Email do mojego lokalnego sklepu wysłany, jak będą mieć na stanie RT76 to we wtorek zdam relację.
Timon92 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Ten Solid Sweep wygląda trochę jak Marta, nie jest tak tragicznie.
Logith Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Ja chyba pomyślę nad XT rt-75. ( http://allegro.pl/item1071995531_tarcza_shimano_xt_xtr_sm_rt75_3_rozmiary.html ) CO o nich myślicie?
Mod Team Odi Napisano 13 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2010 Logith - klocków nie musisz wymieniać. A tarcze bierz te, które Ci się bardziej podobają. Accenty są lżejsze.
Sorcerer Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Raczej odpada, musielibyśmy natłuc tych podkładek gdzie się da ponieważ wibracje przenoszą się zarówno poprzez zacisk jak i poprzez oś koła, powstają na tarczy i wędrują aż po kierownicę. Nie wspomnę już o wytrzymałości tych podkładek Sprobowac mozna, w hydraulicznym moze mieliby. Z drugiej strony taka podkladka nie ma prawa wplynac negatywnie na prace hamulca. Wytrzymalosciowo dobrze dobrana podkladka powinna takze zniesc zgniecenie i sily dzialajace jednoczesnie delikatnie tlumic. Nawet w kolach pociagow sa stosowane gumowe pokladki, jednakze powoli rezygnuje sie z ich uzycia po wypadku w niemczech gdzie nie monolityczne kolo rozpadlo sie i czesc skladu wbila sie przy 160km/h w wiadukt. Jednakze to byla wina konstrukcji, a nie gumy.
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 Szczerze, to wolę rozwiązanie z niewibrującą tarczą, niż niwelowanie wibracji ponieważ są one tak silne, że doprowadziły już do poluzowania się kasety, a raczej wątpię by była źle dokręcona Dlatego boję się o cały rower.
marcin_ostrów Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Ciekawe , moje Juicy 7 z G2CS ani drgną ..... M
Andrew Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Logith - klocków nie musisz wymieniać. A tarcze bierz te, które Ci się bardziej podobają. Accenty są lżejsze. Accenty są tak samo niepewne jak tarcze avida. Ostatnio miałem okazję przejechać się na secie Elixir+blade i szarpał.
Savage Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Napisano 13 Czerwca 2010 No Accent to chyba w ogóle chińszczyzna jest prawda? Miałem do czynienia z produktami w/w producenta i raczej omijam już łukiem. Tylko bogatego stać, żeby płacić dwa razy
Mod Team Odi Napisano 13 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2010 Accenty są tak samo niepewne jak tarcze avida. Ostatnio miałem okazję przejechać się na secie Elixir+blade i szarpał. U mnie problem wibracji ustąpił po założeniu tych tarcz. A szarpanie takie minimalne owszem czuć, ale nie jest to tak uciążliwe jak wibrujący rower
stefanX Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Swego czasu miałem problem z wibracjami w juicy 5 na kool stopach i G2CS. Problem rozwiązało dokręcenie tarczy do piasty kluczem dynamometrycznym z momentem 6 Nm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.