wojciechkon Napisano 11 Czerwca 2010 Napisano 11 Czerwca 2010 Witam. Chciałem poradzić się Was w kilku kwestiach. Zakupiłem przed miesiącem rowerek- Kross'a levela a6( wersja 2008). Wcześniej jeździłem na a4 i zakochałem się w jeździe rekreacyjnej all mountain. Jako, że mieszkam w beskidach to dostęp do tras mam na wyciągnięcie ręki. Nie kupiłem fulla, bo uważam, że w tym krossie ramka ma doskonałą sztywność i świetnie się pokonuje wszelkie podjazdy. Jak wiadomo, krossy zaopatrzane są w oponki Racing Ralph, które moim zdaniem nie nadają się na jazdę poza szlakiem, bo tracą trakcję. Doradźcie jakąś dobrą oponę na tył- zastanawiam się nad oponą 2.35 cala, bo miałem taką z Kendy i była dobra. Zastanawiam się także co jeszcze powinienem zmienić żeby jazda w trudnym terenie była lżejsza? Pozdrawiam, Wojtek
lvkas Napisano 12 Czerwca 2010 Napisano 12 Czerwca 2010 Jak sama nazwa wskazuje jazda w trudnym terenie jest porostu trudna, poćwicz nad kondycją. A co do roweru to możesz go w miarę możliwości odchudzić. Po co ci taka szeroka opona ? chyba ze jest to teren błotnisty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.