Skocz do zawartości

[Rower] Giant Unibike czy może coś innego ?

Mixer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ;) jak zauważyliście jestem świerzakiem i zwracam się do was o doradzenię w sprawie rowerku. Mam ok 194 cm wzrostu i ok. 100kg wagi. Przeznaczenie :whistling: głownie trójmiasto czyli trochę lasów i ścieżek nad morzem :rolleyes: Proszę jakąś poradę:

Giant 09 Yukon Disc

czy

Unibike Fusion

czy może macie jakieś inne jeszcze propozycje :icon_question:

Chce jeszcze sobie dokupić buty typu SPD żeby nikt z domu nie mógł na nim jeżdzić ;)

pozdrawiam, Mati

Napisano

Chce jeszcze sobie dokupić buty typu SPD żeby nikt z domu nie mógł na nim jeżdzić :icon_question:

Hehe, to dopiero ciekawa motywacja dla zakupu SPD :whistling:

Biorąc pod uwagę Twoją wagę wziąłbym tego Gianta. Głównie ze względu na hamulce. Mimo że mechaniczne to jednak tarczowe - zawsze to łatwiej o upgrade do hydraulików.

Chociaż przy tej klasie amortyzatora i hamulcach tarczowych należy się spodziewać luzów po kilkuset kilometrach.

Napisano

Hehe, to dopiero ciekawa motywacja dla zakupu SPD :rolleyes:

Nie chce żeby brat jeździł na rowerze a rozmiar 47-48 będzie na niego za duży ;) miejmy nadzieję że się jakoś przyzwyczaje...a tego Gianta mogę mieć mniej więcej za 1350 zł...Ogólnie czekam na Wasze Propozycje :icon_question: gdyż z deka jestem laikiem :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...