Skocz do zawartości

[mostek]

bosmaan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jest problem z mostkiem, mam teraz 12cm kąt 6 stopni- siedzenie max do przodu a ja dalej wiszę na kierownicy, myśle o takim na 9cm o takim samym kącie, fakt że kierownica się przybliży ale podobno i obniży - czy taka opcja sprawi że będę bardziej wyprostowany:)i jeszcze jedno jak ma się krótszy mostek do jazdy preferuję asfalt i czasem jakieś szutry zaznaczam że nie chcę zrobić z roweru jakiejś kozy czy coś w tym stylu;)

Napisano

Owszem, przy krótszym mostku będziesz bardziej wyprostowany w górnym chwycie (ale czy to tak istotne, żeby jeździć na ostrzaku jak na holendrze?). Krótszy mostek powoduje, że rower staje się bardziej nerwowy i zrywny - już lekki skręt kierownicą spowoduje natychmiastową reakcję.

Jakiego typu kierownicę masz teraz? Baranek, prosta, jaskółka, rogi ... ?

Napisano

Owszem, przy krótszym mostku będziesz bardziej wyprostowany w górnym chwycie (ale czy to tak istotne, żeby jeździć na ostrzaku jak na holendrze?). Krótszy mostek powoduje, że rower staje się bardziej nerwowy i zrywny - już lekki skręt kierownicą spowoduje natychmiastową reakcję.

teraz mam jaskółkę ale bardziej taką prostą

"jeździć na ostrzaku jak na holendrze" - sory ale co to oznacza?

Napisano

"jeździć na ostrzaku jak na holendrze" - sory ale co to oznacza?

Hm... tak jak wspomniałem wcześniej, krótszy mostek wymusza bardziej wyprostowną pozycję. Czyli taką jak np. podczas jazdy na rowerze typu 'holender' - vide obrazek --> rower+holender.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...