Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Marzocchi 66 ATA '08

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Moim problemem jest, iż dzisiaj przyszedł do mnie zamówiony (używany) marzocchi 66 ATA i teraz ma gdzieś około 140mm skoku. ATA jest otwarta także zmniejszenie odpada.

Pisałem do właściciela, pisał że amorek ma mało powietrza, więc wydaje mi się że trzeba go dopompować ale ja się na tym nie znam.

Proszę mi napisać co zrobić by miał te swoje 180mm skoku.

Poniżej daję zdjęcie jak to teraz wygląda, a i proszę nie sugerować się napisem METZELER, nakleiłem ją dzisiaj.

Jeśli to ważne to ważę 70kg, to jeśli jest to wina "dopompowania" to proszę o napisanie mi jaką komorę na ile mam napompować i w jakiej kolejności.

Liczę na pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ trochę się denerwuję.

Pozdrawiam.

obraz062h.jpg

Napisano

Wg mnie nie warto go podnosić , teraz masz spoko geo . Z 180mm można się obawiać o ramę . Aby dopompować go trzeba specjalną pompkę i pewnie adapter do marzocchi ( u mnie ww 66 trzeba) .

Napisano

Ale winą będzie właśnie takie nie dopompowanie tylko?

Bo jak chce go na "chama" podnieść to nie idzie, a chce mieć ten pełny zakres 180-140.

Aa i przy okazji proszę o linka do pompki i adaptera :icon_mrgreen: Bo nie wiem gdzie kupić.

Dziękuję z góry za informacje i proszę jeszcze raz o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...