Andrew Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Problem jest taki: Mam obręcz DT 4.2D Muszę zamówić ze sklepu internetowego komplet szprych z nyplami oraz piastę Novatec 711. Czy ktoś składał już taki set i mógłby podać długość szprych? Ewentualnie wymiary samej piasty, tzn odległość miedzy kołnierzami oraz średnicę kołnierzy.
kamild Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 http://www.novatec.com.tw/novatec/english/p_show.php?sid=268 Tu masz wymiary piasty(jeżeli to ten model?) Flange To Flange to pewnie odległość między kołnierzami, a P.C.D. wymiary kołnierzy.
Andrew Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Napisano 10 Czerwca 2010 Dzięki piękne. Z pomocą kalkulatora DT-Swiss wyliczyłem odpowiednio dla lewej i prawej strony 262 i 265mm. Novatec podaje średnicę kołnierzy oraz odległość między nimi. A kalkulator DT wymaga podania nie odległości między kołnierzami, a odległości między środkiem piasty a kołnierzem. Podałem 27 i 35mm, co by się zgadzało sumarycznie 62mm. Szprych Revolution są dostępne w Bikestacji tylko w długościach 262, 264 i 266.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.