Skocz do zawartości

[rower] Coś za 5000+

Kasumi

Rekomendowane odpowiedzi

Przenoszę zapytanie z innego działu, gdzie zdecydowałem się nie inwestować w stary a zakupić cały nowy rower. Od tygodnia już siedzę w necie i im dłużej tym gorzej. Mam za małe doświadczenie jednak w przeglądzie sprzętu...Do tego im więcej kasy tym zauważyłem wybór trudniejszy.

Panowie!! Potrzebuję czegoś uniwersalnego. Jeżdżę głównie XC - na co dzień lasy okolice Katowic, wkrótce może Rybnika, raczej ostro (nie mam zwyczaju ulgowo traktować sprzętu- u mnie wszystko pracuje na maksa) nie gardzę szosą (ale tutaj będę myślał jednak o szosówce) do tego okazjonalne wypady na Jurę,Beskidy i Pieniny. Potrzebuję sprzętu ergonomicznego bo lubię wielogodzinne eskapady - więc pozycja pewnie ma znaczenie z drugiej strony chciałbym niż też móc wyskoczyć na maraton. Czy da się to wszystko jakoś pogodzić?:)

Cena jak napisałem to jakieś 5000 na tę chwilę. Z poprzedniego bika mogę przenieść niezgorsze prawie nowe koła (XT+XM317), hamulce Juicy5, siodełko Speca, przednią przerzutkę...

Podstawowym pytaniem jest czy zostać przy HT czy iść w Fulla....a potem kolejne...

Hmm drugi biedny przy pierwszym:) Może trzeba poczekać na ponowną promocję..;)

Zauważyłem, że mocno faworyzujesz tę firmę, faktycznie jest taka dobra?

Jaka jest waga tego modelu?

Jak na tym tle wypada np taka Merida One-Twenty 1000D, czy też Lapierre X-control, wiem że ten drugi to znacznie droższy rower, ale chciałbym znać Wasze zdanie w temacie porównania....

Link z allegro nie wchodzi (mwwegrzyn)

jak lubisz wielogodzinne jazdy no to full będzie najlepszym wyborem, piszesz że możesz przenieść koło i inne części więc może zainwestujesz w samą ramę ? właśnie jestem po zakupie ramki, ale na allegro była fajna okazja niestety nie w moim rozmiarze, nie było ofert kupna więc... ( właśnie,, nie podałeś ile masz wzrostu ) http://www.allegro.pl/item1055714391_rower_nowa_rama_scott_spark_rc_okazja.html

pozdrawiam

Mam 178 cm i 90 kg. Ta ramka Scotta to za dużo, gdzie tu jeszcze amor, korba itd:)

Myślałem o składaniu, ale w całym rowerze wyjdzie taniej....i większe pole manewru. Tak to przynajmniej widzę...

Myślałem też czy nie kupić tego mbika dla osprzętu a najwyżej w przyszłym roku zmienić ramkę np na jakąś amortyzowaną...ale rama też wyjdzie taniej w rowerze, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...