Siwy96 Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 Witam! Kupiłem właśnie rower Kross Level A4 i chciałem od razu kupić sobie do niego bidon, wybór padł na ten Isostar - http://www.allegromat.pl/aukcja56260 I teraz mam następujące pytania: 1) Czy to dobry bidon ? Z tego co wiem to Isostara są spoko. 2) Jaki dobrać do niego koszyk (tak do 20zł – 25zł) aby pewnie w nim siedział i łatwo się wyciągał podczas jazdy ?
Schwefel Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 Nie wiem co to jest spoko bidon ale akurat ten cieknie przy zakrętce a tak poza tym nie ma większych wad.
Siwy96 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Napisano 9 Czerwca 2010 Jej no spoko, czyli ogólnie dobry, bez większych wad, czy problemów z nim... W sumie to bardziej interesuje mnie 2 pytanie, jaki koszyk do niego dobrać ?
Redziu Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 hm.. ogólnie to te bidony dostaje się gratis przy zakupie 400g isostara... Może dlatego tyle ludzi je ma i stąd to "spoko" Jak dla mnie 500ml to za mało... Zaletą niewątpliwą jest szeroki otwór dzięki czemu można spokojnie przy użyciu miareczki przygotować isostara... A koszyk weź najlżejszy jaki jest Ja osobiście preferuję plastikowe... i mam taki Cateye BC-300 60 gram, ale na maratonie nie zgubił litrowego bidonu. Wyciąga się ciężko...
Fenthin Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 1. Ten Isostar ma jedną ważną zaletę - "czapeczkę". Nie pijesz wody z błotem. 2. Może Zefal Spring. Sam jeżdżę z takim zestawem (Spring+Isostar) i wszystko dobrze się trzyma, nie ma problemów z wyjmowaniem czy wkładaniem bidonu.
Redziu Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 Mój nie jest taki plastikowy, ale chodziło o NIE dla alu :) Zefal 46g do kupienia w Decathlonie za 22PLN. Dobrze pasuje jako pionowy przy przerzutce typu down swing.
ktone Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Ja myślę, że bez sensu płacić 15pln za bidon + przesyłka, za 35pln masz izotonik Izostara, bidon gratis. Jeżeli chodzi o koszyk to mam od 3 lat najtańszy koszyczek "alustar", jest stosunkowo lekki (54g) i spełnia swoje zadanie dzielnie:)
Redziu Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 400g isostaru Orange + bidon gratis za 26PLN w decathlonie. Kupowałem w niedzielę
Siwy96 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Napisano 10 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedzi. Więc tak, raczej będę kupować sam bidon, bo nie uzywam żadnych takich rozpuszczalnych tabletek, wolę samą wodę . A z przesyłką to nie będzie problemu, bo chcę od jednego gościa kupić i bidon, i koszyk na bidon. Tyle, że ten koleś co ma ten bidon Isostara czarny, nie ma żadnego koszyka który polecacie. Więc mam pytanie, czy któryś z tych dwóch będzie dobry ? 1) http://www.allegromat.pl/aukcja56286 2) http://www.allegromat.pl/aukcja56287 Co do pojemności bidonu, to mi 0,5l wystarczy, bo raczej robię małe traski (do 30-40km) i nie sam, więc na postojach bym sobie dopełniał, a zależy mi, żeby podczas jazdy się wygodnie piło, jedną ręką z takiego litrowego to chyba ciężko będzie ;P.
Fenthin Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Jak to nie ma? Proszę bardzo, Zefal Spring: http://www.allegro.pl/item1046444675_koszyk_na_bidon_zefal_spring_bialy_46gram_1szt.html
Siwy96 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Napisano 10 Czerwca 2010 Hm, faktycznie, zapomniałem dodać, że zależy mi na czarnym . Więc tak, znalazłem na Allegro Isostara 0,6l [link] też z czarnym dzióbkiem, za 7,50zł + przesyłka 8zł = 15zł i od innego sprzedawcy niestety koszyk Zefal Spring [link] 14zł + przesyłka 8zł = 22zł, czyli razem 37zł. Chyba będzie ok, co ?
Redziu Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 nie najgorzej... Z litrowego spokojnie można pić jedną ręką... a 30-40km w takie dni jak dzisiaj to na 0,5l chyba ciężko
Siwy96 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Napisano 10 Czerwca 2010 Hm, no nic, kupiłem już 0,6l, czyli o te 0,1l więcej niż planowałem. Ja jeżdżę głównie po okolicznych lasach (mamy super drogi po poniemieckiej fabryce z II WŚ ), gdzie jest raczej cień, jak to w lesie. W każdym razie wielkie dzięki za rady, inaczej pewnie wybrałbym jakieś gówno ;P. Pozdrawiam. PS. Temat można zamknąć .
maroxd Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Ja poszedłem do Tesco Kupiłem koszyk podajże za 5zł i jeszcze się nie rozleciał
qb4hkm Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Ja mam koszyk stary z cienkiego drutu - ile on nie przeszedł, kilka wywrotek prostowanie, wciskanie różnorodnych butelek 1,5L z wodą mineralną, doginanie(jak po butelkach słabo bidon trzyma... :-) Pewnie sporo waży, ale mam to gdzieś...
kubek20 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Mój kumpel też taki sobie z drutu pospawał i sobie chwali chyba też sobie taki zrobie
Siwy96 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Napisano 24 Czerwca 2010 Taaaa, dobra popytałem, a zapomniałem potwierdzić jak się ten zestaw sprawdził, tak jakby ktoś szukał ;P. No więc, koszyk na bidon extra, świetne wykonanie (przynajmniej dla takiego amatora jak ja ). Bidon także bardzo dobry, pasuje do tego koszyka idealnie, bo jeszcze go trzyma od góry jakby... No nie wiem jak to opisać, w każdym razie jest super. Jednak co do pojemności bidonu to faktycznie może przydałby się troszkę większy, choć na razie po przyjeździe do domu, zostawało na łyka, czy dwa, więc tragedii nie ma . PS. Dodam, że Cisowianka 0,7l pasuje także idealnie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.