Skocz do zawartości

[napęd] kupno całego napędu

zydek008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co tu gadać no jestem amatorem ale wakacje się zbliżają kasa też , więc chce wymienić cały napęd maks na to będę miał 500 zł. Myślałem nad większością części z deore. Napisze jeszcze ,że dokładnie cały napęd przerzutki, kasety, korba, łańcuch itd. Może ktoś z was ma jakiś plan jak zagospodarować dobrze tą kasę w ten napęd. Liczę na waszą pomoc

Pozdrowiam

Elementy napędu wymienia się wraz z zużyciem, a nie temu, że masz kasę. Jak przerzutki działają tzn. zmieniają biegi kiedy chcesz i nie robią tego niezależnie od Ciebie to lepiej daj sobie spokój i zainwestuj kasę w co innego albo odłóż na czarną godzinę.

Chodzi o to że tylnia przerzutka jest już trochę wygięta a wymianę planowałem już dawno

A łańcuch i przednia zębatka też są wygięte a cały napęd chce wymienić dlatego że będę miał pewność że wszystko jest cacy a nie że zniszczony element pracuje ze nowym i przez to np. nowy padnie

Oczywiście że elementy które współpracują bezbośrednio ze sobą należy wymieniać razem np łańcuch-kaseta-korba ale jeżeli chodzi np o przerzutkę oraz manetkę to możesz wymienić przerzutkę i ew linki+pancerze a manetkę zostawić bo ona raczej nie jest jakoś szczególnie wytłuczona..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...