Skocz do zawartości

[rama] Scott Scale 70

Matexu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam . Otóż to ostatnio podczas wycieczki po kocich łbach zauważyłem niesamowitą miękkość siedząc na siodełku zastanawiałem się czy to może powietrze zeszło zatrzymałem sie zobaczyłem że wszystko okej i pojechałem dalej. W domu następnego dnia zacząłem pucować mojego bydlaka bo wybierałem sie na dłuższą wyprawę za kilka dni. podczas czyszczenia kasety zauważyłem niepokojącą mnie rysę w poprzek rury dochodzącej do tylnego haka. przyglądając sie bardziej zauważyłem kolejną "ryskę" ostro sie wkurzyłem bo kupiłem używaną ramę rok wcześniej i gwarancji brak. zastanawia mnie tylko : dlaczego pękła? moja wina czy po prostu kiepski egzemplarz scotta :thanks:

ps. można coś z tym zrobić żeby podczas zawodów się nie zabić ??

Pozdrawiam

post-115761-1276099635,04_thumb.jpg

post-115761-1276099647,17_thumb.jpg

Napisano

Rozumie ze to alu? (nie mam pojecia o ramach tego prod), najprosciej naprawic to poprzez wymiane ramy, ale.....zawsze mozna to pospawac i nawet znam goscia ktory sie tym zajmuje. Tylko to w okolicach nowego sacza

Napisano

Podejrzewam, że pospawać można w każdej trochę większej miejscowości, ile wytrzyma to już zależy od tego czy spawacz zbytnio nie przegrzeje spawu.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

hej

Jak się skończyła sprawa ?? w moim scale 70 z 2008 roku jest też pęknięcie dokładnie w tym samym miejscu - czekam na wyniki reklamacji

• 4 tygodnie później...
Napisano

napisz koniecznie zobaczymy jak sprawa się skończyła, mam nadzieje że scott nie podchodzi do sprawy jak giant.

RAAS

RAAA

RAMA ZOSTAŁA WYMIENIONA NA SCALE 40 Z 2009 ROKU - TRWAŁO TO JAKIEŚ 3-4 TYGODNIE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...